Política

El PP proposa enviar el requeriment previ al 155 a Torra i aplicar la llei de seguretat nacional al seu programa electoral

Els populars plantegen que l’Estat recuperi les competències penitenciàries i introduir al Codi Penal el “compliment íntegre” de la pena per a condemnats per sedició

El programa electoral del PP per a les eleccions generals del 10-N proposa enviar al president de la Generalitat, Quim Torra, “un requeriment per garantir el compliment de les seves obligacions constitucionals”, pas previ a l’aplicació del 155.

Tanmateix, a diferència del programa del 28-A, els populars no fan menció explícita a l’article de la Constitució per intervenir l’autonomia catalana.

El partit liderat per Pablo Casado inclou per a aquests comicis el compromís d’aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya “per evitar ingerències polítiques” en les actuacions policials.

En una clara referència als líders independentistes condemnats o acusats per aquests delictes, el PP vol reformar el Codi Penal no només per “introduir el compliment íntegre de les penes per a condemnats per rebel·lió i sedició” sinó també per “recuperar la tipificació del referèndum il·legal” i “recuperar el delicte de rebel·lió impròpia”. També es compromet a prohibir els indults a condemnats per sedició o rebel·lió.

El PP també vol modificar la llei de finançament de partits polítics perquè “aquells que tinguin dirigents condemnats per rebel·lió o sedició no puguin rebre fons públics que es puguin utilitzar per fomentar la independència”. Una altra norma que vol modificar és la llei general audiovisual “per evitar propaganda a favor de la independència des de televisions i ràdios públiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.