Gran angular

La IA per maximitzar el negoci

Una enquesta de Cisco revela com s’imposa la IA a curt termini

Els responsables de Tecnologies de la Informació (TI) de les empreses coincideixen a pensar que, per tal de maximitzar el valor del negoci, és prioritari invertir en tecnologies d’Intel·ligència Artificial (IA), atès que només l’augment de l’ús d’analítica pot ajudar a habilitar la xarxa ideal.

Segons l’informe Global Networking Trends, una enquesta de l’empresa Cisco a més de 2.000 líders d’intel·ligència artificial i experts en xarxes, un 40% dels enquestats creuen que ha de prevaldre el negoci sobre altres eixos, talment com simplificar les operacions, optimitzar la productivitat dels empleats o reduir els incidents de seguretat. I un 50% creuen que la via és invertir en tecnologies d’IA.

L’enquesta constata que els líders i experts en TI estan preparats per adoptar la Intel·ligència Artificial i l’automatització. Només el 18% dels responsable de TI veu la falta de maduresa de la IA com un obstacle per modernitzar la xarxa, mentre que el 72% dels consultats pretenen obtenir coneixements predictius habilitats per IA durant els pròxims dos anys.

L’estudi també revela que la tendència de futur seran les xarxes basades en la intenció, que incorporen l’aprenentatge automàtic: fins a un 35% dels enquestats consideren que les seves xarxes estaran basades en la intenció en el termini de dos anys.

Tanmateix, des dels departaments de TI es reconeix que hi ha problemes perquè les seves operacions passin de reactives a proactives: més del 75% dels líders i expertes de TI creuen que les seves organitzacions no són predictives ni estan alineades amb el negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.