Economia

ECONOMIA

Telefònica es ven la històrica seu de Barcelona per 100 milions

Telefònica es ven la seu històrica a Barcelona,a la cantonada del carrer de Fontanella amb l’avinguda del Portal de l’Àngel, que és visible des de la plaça de Catalunya, a l’empresari basc Daniel Maté, número 13 a la llista Forbes dels més rics de l’Estat i accionista de la multinacional Glencore. L’operació, que es va fer fa alguns mesos, ha tingut un cost de 100 milions d’euros i es va fer en una subhasta restringida sense la intermediació de consultores immobiliàries per garantir-ne l’absoluta confidencialitat. Telefònica ja va anunciar el mes de març la seva intenció de desprendre’s de l’emblemàtic edifici –amb un preu estimat de 110 milions-, tot i assegurar que continuarien utilitzant dotze de les vint-i-tres plantes de l’edifici, és a dir, vora 15.000 m², d’ara endavant en règim de lloguer. Als baixos i al primer pis, la multinacional de telecomunicacions hi té un centre i una botiga –el Movistar Centre– i en els altres pisos disposa d’oficines, les mateixes on hi va haver la fundació Mobile World Capital durant un temps.

El multimilionari basc Daniel Maté ja va comprar a Telefònica quatre edificis a Madrid, Santander, Barcelona i Saragossa el 2016, per cap a 50 milions d’euros. I després de la venda va fer habitatges al lloc on hi havia les oficines, per tal d’obtenir beneficis pel lloguer de les residències.

A més, el darrer mes de maig, Emperador Properties, la divisió immobiliària de Grup Emperador, ja va comprar la Torre Diagonal 00 de Barcelona a Telefònica, on a hores d’ara la companyia té la seu a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.