Gran angular

Gravar els gasos d’efecte hivernacle per recaptar 10.000 milions

El sindicat dels tècnics d’Hisenda, Gestha, proposa un impost que, a banda de proporcionar 10.000 milions de recaptació, reduiria les emissions en un 3%

El sindicat dels tècnics del ministeri d’Hisenda, Gestha, han proposat crear un impost sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle amb el qual poder recaptar més de 10.000 milions d’euros l’any a tot l’Estat, a més a més de reduir-les en un 3%.

D’aquesta manera, segons aquesta proposta presentada en el marc de la COP25 que se celebra a Madrid, es compensaria un dèficit superior als 6.000 milions d’euros que sofreix l’Estat espanyol en la imposició ambiental respecte de la mitjana europea.

L’impost que planteja Gestha gravaria les activitats i productes que en el seu procés o ús emetin diòxid de carboni (CO2); òxid nitrós (N2O); Metà (CH4); Clorofluorocarbonis (CFC) i ozò troposfèric (O3).

L’impot no afectaria les empreses incloses en el Règim de Comerç de Drets d’Emissió (RCDE UE) per evitar la doble imposició, ni als fabricant dels turismes i dels vehicles comercials lleugers. Per tant, les persones i les entitats jurídiques que explotin les instal·lacions en què es desenvolupin les restants activitats quedaran gravades amb el nou impost a través de dos factors d’imposició sobre els carburants i els combustibles, un lligat a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle per reduir la contaminació (en tones de cadascun dels gasos) i un altre lligat al contingut energètic (gigajoules) per reduir el consum energètic amb independència del producte energètic que s’ha fet servir.

Els tècnics d’Hisenda proposen que l’impost sigui de naturalesa estatal, tot i que es podria negociar amb les comunitats autònomes la cessió de part de la recaptació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.