Medi ambient

Sánchez demana marcar “un punt d’inflexió ” i presentar objectius més ambiciosos en la inauguració de la COP25

Assegura que Espanya “està preparada” per incrementar el ritme de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle

El president espanyol en funcions afirma que la UE és qui “ha de liderar la descarbonització” i fa una crida a “anar més lluny” per no arribar “a un punt de no retorn”

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat que “cal anar més lluny i fer les coses més ràpid” en matèria d’emissions, ja que “o marquem un punt d’inflexió o deixarem enrere el punt de no retorn”. Així s’ha expressat en el discurs durant la inauguració de la cimera del clima de Madrid, COP25, que se celebra des d’aquest dilluns fins el 13 de desembre i a la qual assisteixen representants de gairebé 200 països. Sánchez ha destacat que el moment actual és “crucial” i ha animat als Estats a presentar objectius “més ambiciosos”.

Sánchez ha assegurat que Espanya “està preparada” i incrementarà el ritme de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle però sense “deixar ningú enrere” en el procés. El president espanyol en funcions ha afirmat que la Unió Europa és qui “ha de liderar la descarbonització” i ha fet una crida a “anar més lluny” per no arribar “a un punt de no retorn”.

Sánchez ha defensat el “multilateralisme” i ha criticat els “negacionistes” amb el canvi climàtic a qui ha titllat de “fanàtics”. “No hi ha mur suficientment alt que protegeixi cap país” de l’emergència climàtica, ha dit, “per molt poderós que sigui”. Un dels grans absents a la COP25 és el president dels EUA, Donald Trump, que ha iniciat els passos per abandonar l’Acord de París.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.