Empreses

Atisol crea un gestor per distribuir l’energia verda

L’enginyeria aconsegueix abastir d’energia una casa a un preu més barat a través d’un vehicle elèctric

L’enginyeria també treballa en la indústria 4.0 per millorar l’eficiència

La firma Atisol de Banyoles, una enginyeria que comparteix accionistes i capital català i que forma part del grup Kautec Solucions, ha posat en marxa la solució Begreen, que permet consumir energia verda tant per a la llar com per al cotxe elèctric amb un important estalvi energètic i econòmic.

La innovació consisteix en un aparell que fa les funcions de gestor i que té com a objectiu distribuir l’energia en funció de la necessitat del client. I tot això es pot gestionar a través d’una aplicació per a mòbil. En principi, la idea és que l’habitatge sigui una casa unifamiliar. Un cop instal·lades les plaques solars, l’energia generada entra per cobrir les necessitats de la casa durant el dia. Si es genera més energia de la que es consumeix, es pot enviar a la xarxa. Fins aquí tot normal, això ja existia. La novetat és que aquesta energia en passar pel gestor que ha crear Atisol, també pot alimentar el cotxe elèctric, després que la seva bateria hagi estat alimentada durant la nit, quan l’energia és més barata. Quan el conductor del vehicle torna de la feina, cap a les sis de la tarda, per exemple, llavors és quan a través de l’excedent de la bateria del cotxe pot alimentar les necessitats de la casa des de les sis fins a les dotze de la nit, que és quan el cost del kilowatt està disparat. “L’estalvi econòmic pot arribar al 70% i, a més, es consumeix energia verda”, explica Jaume Amorós, gerent d’Atisol.

La solució Begreen es va presentar a la fira Expoelectric de Barcelona el novembre passat. La mateixa fira va demanar a l’empresa del Pla de l’Estany que fes una demostració pràctica als assistents. Els contactes van ser nombrosos. Ja s’ha signat un acord entre l’enginyeria de les comarques gironines i el concessionari de Nissan de Figueres per oferir-lo als clients en el moment d’adquirir un model elèctric de la marca japonesa. Per tant, si un potencial comprador del vehicle també vol adquirir la solució Begreen ja ho podrà fer. “Ja estem a punt de tancar acords amb altres concessionaris de Nissan com els d’Olot i Girona”, explica el gerent d’Atisol, que compta amb una dotzena de treballadors, i que no descarta incrementar la plantilla per aquest èxit a mitjà termini.

El consum elèctric diari més elevat d’una casa es genera quan el cost de l’energia és més car. També és clau el fet que en les hores que no fa sol, serà el cotxe elèctric el que subministrarà l’energia a la casa. A més, tota l’energia aportada a la xarxa per mitjà d’energies renovables, serà descomptada de l’energia convencional o bé en cost o en potència. Per tant, tota l’energia consumida a la nit tindrà un cost molt baix i s’aconseguirà així un estalvi econòmic.

Atisol, creada fa dos anys, forma part del grup Kautec Solucions, que factura 11 milions d’euros. Aquesta empresa dissenya, fabrica, munta i comercialitza maquinària per a l’extrusió d’alumini per a diversos sectors. L’exportació de Kautec suposa el 90% de la facturació. Atisol també està especialitzada en la indústria 4.0 per treure un major rendiment a les màquines que funcionen en cadena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.