Economia

Foment diu que “els impostos ofegaran Catalunya”

Critica les diferències en matèria tributària amb comunitats com ara Madrid

Vol moderació en la despesa

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va criticar ahir la reforma fiscal pactada entre el govern i els comuns i va instar el vicepresident de l’executiu, Pere Aragonès, a corregir-la perquè “ofegarà els ciutadans, les empreses, els autònoms i l’economia productiva”.

Durant el seu discurs davant l’assemblea general de Foment, Sánchez Llibre va alertar que la bateria de mesures fiscals farà que la pressió fiscal sigui “insuportable”.

La junta directiva i l’assemblea general de Foment del Treball van demanar que les administracions públiques autonòmica i de l’Estat declarin “tolerància zero” al frau fiscal per evitar el progressiu increment dels impostos i aconseguir l’increment de la recaptació necessari per mantenir l’estat del benestar.

Davant l’avantprojecte de llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat, que, segons diu la institució, “preveu augmentar la tributació de les rendes de treball, patrimoni, transmissions patrimonials i actes jurídics documentals, entre d’altres”, Foment estima que “els catalans tindran una tributació del 93,79% superior a la dels ciutadans de Madrid” i “per aquesta raó ha demanat al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que corregeixi un plantejament fiscal confiscatori que ofegarà la competitivitat de Catalunya”.

Sánchez Llibre va assegurar que els catalans paguen més d’IRPF que els madrilenys, i que aquests últims no paguen successions i donacions, mentre que a Catalunya aquest impost s’apujarà.

Respecte al programa del nou govern de coalició del PSOE amb Unides Podem, Sánchez Llibre va insistir en la necessitat de cercar el màxim consens entre els grups parlamentaris “per la resolució del conflicte territorial de Catalunya i va reclamar una política de moderació de la despesa pública, prudència fiscal i consens i diàleg si insisteixen en la modificació de la reforma laboral”.

LA FRASE

Els catalans no podem suportar més pressió fiscal; l’actual ja és excessiva
Josep Sánchez Llibre
PRESIDENT DE FOMENT DEL TREBALL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.