Economia

Satisfacció per l’aplicació de programes d’ocupació del SOC a Figueres

Va destinar l’any passat dos milions d’euros a diverses actuacions

En destaca el programa pilot de certificats de professionalitat, pioner al país

Els programes de foment i millora de l’ocupació que hi ha en marxa actualment a Figueres estan tenint un èxit notable, segons han valorat aquesta setmana la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, en una visita que van fer a diversos centres de la ciutat. Concretament, l’any passat el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya va destinar dos milions d’euros al desenvolupament de diverses actuacions en el marc de les polítiques actives, de foment de l’ocupació, de desenvolupament econòmic local i d’orientació professional. Aquesta inversió del govern català va permetre formalitzar 388 contractes de treball al llarg de l’any 2019.

Durant la visita a Figueres, Garau i Lladó van destacar especialment el programa pilot de certificats de professionalitat, pioner a Catalunya, que s’està desenvolupant a l’institut Cendrassos i al Narcís Monturiol. Aquest és un dels programes i actuacions més innovadors dels que el SOC està desenvolupant.

Aquest pla, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ofereix cursos acadèmics a persones amb baixa qualificació i inclou també una contractació subvencionada en una empresa. En aquest moment hi ha una quarantena de persones inscrites que l’aprofiten.

Tant als Cendrassos com al Narcís Monturiol s’imparteix formació en operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis, confecció i publicació de pàgines web, i gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria.

La directora del SOC va manifestar que s’estava traient un profit “extraordinari” de les inversions fetes a Figueres. Va destacar, així mateix, la importància d’haver pogut fer una actuació que hauria de ser òbvia, segons el seu parer, com és que “les instal·lacions d’un institut permetin també fer cursos de certificats de professionalitat”. Garau hi va afegir que el pla pilot és també un pas més de “l’aposta per un sistema de resposta integral i integrat per a les empreses”, i va assegurar que la formació és la “gran eina per combatre les desigualtats”.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va agrair als alumnes haver apostat per aquests estudis i a les administracions per fer-ho realitat. “Estic segura que els alumnes tindreu l’oportunitat que busqueu en una ciutat que us necessita per experiència i valor personal”, va dir-los.

LA XIFRA

388
contractes
ha generat la inversió del SOC, segons la seva directora, Mercè Garau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.