Economia

Amplien el polígon de Pont-xetmar de Cornellà

L’engrandiment permetrà construir més naus en 65.000 metres quadrats

Les obres, que tenen un cost de cinc milions, les paguen vuit empreses

Actualment hi ha establertes 135 indústries

L’ampliació del polígon industrial de Pont-xetmar, de Cornellà del Terri, promoguda per vuit empreses, acaba de començar amb les corresponents obres d’urbanització. L’engrandiment comprèn 146.000 metres quadrats del sud-est del polígon, dels quals 65.000 metres quadrats podran ser de naus. El pla especial que ha fet possible l’ampliació preveu que es deixin per al municipi 10.000 metres quadrats, repartits en dues parcel·les. El cost dels treballs, que duraran aproximadament un any, és d’uns cinc milions d’euros, que pagaran les empreses esmentades.

Per l’alcalde, Salvador Coll, es tracta d’una bona notícia, atès el seu “impacte econòmic i per la creació de llocs de treball”. “Però sobretot –ha subratllat– per la confiança de les empreses a continuar creixent dins del mateix territori.”

Dels més grans

El polígon de Pont-xetmar mesurava, abans de l’ampliació, 38,7 hectàrees. Es va crear el 1980 i actualment l’ocupen 135 empreses, entre les quals destaca la multinacional Haribo, que és la que més llocs de treball dona a la comarca. Després de la de la Farga, de Banyoles, la de Pont-xetmar és la zona industrial més gran del Pla de l’Estany.

Saturat

Segons l’Ajuntament, l’engrandiment l’havien demanat els mateixos empresaris, atès que Pont-xetmar havia quedat saturat. El consistori va aprovar inicialment el pla especial d’ampliació el 2017 i, després de superar els tràmits en administracions superior, el ple l’acaba d’aprovar de manera definitiva. “Considerem que és clau per a un poble evitar la fuga empresarial a altres indrets i continuar fomentant la creació de llocs de treball perquè garanteixen una estabilitat empresarial i laboral”, va manifestar Salvador Coll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.