Economia

Seat inverteix 1.100 milions en el nou León

Aquest model va ser el més venut a l’Estat el 2019 per cinquè any consecutiu

La companyia automobilística Seat ha invertit més de 1.100 milions d’euros en el disseny i la producció del nou model del Seat León, que va ser presentat ahir a la tarda a les instal·lacions que el grup té a Martorell, on es va dissenyar i s’ha desenvolupat des dels seus inicis. Aquesta gamma va ser la més venuda a tot l’Estat al llarg del 2019 per cinquè any consecutiu, amb 35.847 vehicles lliurats. A escala global, la companyia estima que ha venut 2,2 milions de cotxes durant les tres generacions anteriors. Aquesta quarta versió de l’icònic model sortirà al mercat durant el segon trimestre d’enguany. “El Seat León és el nostre model més venut i volem continuar la seva gran trajectòria”, va assegurar el president en funcions i vicepresident de finances i IT de Seat, Carsten Isensee, que fa pocs dies ha substituït l’italià Luca de Meo, fitxat per Renault, que ahir mateix el va nomenar director general.

Després d’uns anys expansius, per a molts observadors atribuïbles precisament a la bona gestió de De Meo, que també és considerat l’impulsor del model León, els responsables de Seat van anticipar un 2020 marcat per la moderació del mercat europeu i la legislació per reduir les emissions.

“L’any passat no vam veure un creixement en els motors del mercat europeu i aquesta tendència continuarà igual”, va afirmar el vicepresident executiu comercial de Seat i conseller delegat de Cupra, Wayne Griffiths. En segon lloc, el directiu es va referir a les necessitats de complir les emissions com un “desafiament per a la indústria” i va parlar de la “incertesa” dels compradors davant aquesta situació. “Hi haurà canvis, però estem molt ben preparats, amb sis cotxes elèctrics”, va explicar Griffiths. Interpel·lat sobre si seria el nou conseller delegat definitiu de la companyia, el directiu no va voler avançar cap nom: “Jo continuo sent vicepresident executiu comercial i conseller delegat de Cupra”, va recordar.

El nou Seat León tindrà una versió híbrida endollable, el primer model d’aquest tipus del fabricant, i s’acoblarà també a Martorell, una nova aposta de la filial de Volkswagen per la factoria barcelonina, que dona feina a unes 7.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.