Política

estat espanyol

El CIS millora els resultats dels partits implicats en la investidura de Sánchez

El baròmetre del gener del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) premia els partits que han format part de l’acord d’investidura de Pedro Sánchez, en especial el PSOE i Unides Podem, però també ERC. En una enquesta elaborada en els dies previs a la formació de el nou govern, entre el 2 i el 13 de gener passats, els socialistes veurien com creix la seva distància respecte del PP, que ja supera els deu punts, amb una estimació de vot del 30,4%. Unides Podem també escalaria un punt, fins al 13,4%, i superaria Vox, formació que cau de forma important, del 15,2% de l’enquesta de desembre al 13,4% de gener. A més, si a Podem s’afegís Més País, escalaria fins al 15,6%, tot i que el partit d’Íñigo Errejón perd mig punt respecte del desembre i es queda amb l’1,8%. Per contra, el PP perdria una dècima, del 20 al 19,9%, i veuria com augmenta la seva distància del PSOE, mentre que Cs escalaria del 5,6% de l’anterior enquesta al 6,5% en l’estimació de vot del gener.

ERC, el partit que va permetre amb la seva abstenció la investidura de Sánchez, puja tres dècimes, del 3,6% al 3,9%, mentre que JxCat, que va votar-hi en contra, cau amb força i passaria, segons el CIS, del 2,2 a l’1,4%. El PNB es manté estable en l’1,6%, igual que la CUP, en l’1%, mentre que EH-Bildu pujaria dues dècimes, amb l’1,3% dels sufragis.

Tot i l’augment de l’estimació de vot dels socialistes, Pedro Sánchez només inspira “molta confiança” a un 4% dels espanyols, mentre que la suma dels que tenen “poca” o “cap” confiança en el president de govern arriba al 71,1% dels enquestats. Pitjor encara li va al líder del PP, Pablo Casado, que només genera “molta confiança” a l’1,9% de les persones enquestades pel CIS, mentre que al 81,5% li inspira “poca” o “gens” de confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.