Política

Estat espanyol

Aznar i Rajoy declararan com a testimonis per la caixa B del PP

Els expresidents de govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy, així com quatre secretaris generals del PP, entre els quals hi ha María Dolores de Cospedal, declararan com a testimonis en el judici que pròximament celebrarà l’Audiencia Nacional pel presumpte pagament amb diners de la caixa B de la reforma de la seu del PP al carrer Gènova de Madrid en acceptar la petició realitzada per les acusacions populars d’Esquerra Unida i l’Associació Advocats Demòcrates per Europa (Adade). En el cas d’Aznar, serà la primera vegada que comparegui a l’Audiencia Nacional perquè expliqui què sap sobre la presumpta comptabilitat paral·lela dels populars. Va ser durant la seva compareixença en la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP quan va assegurar que “no existeix cap caixa B” en el seu partit i va negar el cobrament o l’ordre de pagaments de sobresous “il·legals” a dirigents de l’organització que va presidir entre els anys 1990 i 2004.

Rajoy ja va comparèixer a l’Audiencia Nacional, que va jutjar els primers anys d’activitats de la trama Gürtel, en què va afirmar que “mai” va saber res de la caixa B del PP perquè les seves responsabilitats en el partit eren “polítiques”, no comptables. L’Audiencia Nacional, però, va donar per acreditada la comptabilitat paral·lela del PP, que va ser condemnat com a partícip a títol lucratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.