Societat

La cancel·lació del MWC comportarà unes pèrdues de 200 milions per a les pimes catalanes, segons Pimec

El president de la patronal assegura que els sectors més afectats seran l’hostaleria i la restauració

La cancel·lació del MWC comportarà unes pèrdues de 200 milions d’euros per al teixit de petites i mitjanes empreses catalanes, segons les estimacions de Pimec. El president de la patronal, Josep González, ha assegurat que els sectors més afectats seran l’hostaleria i la restauració, “amb un major impacte econòmic de les pèrdues”. “El servei de taxis també tindrà pèrdues però són relatives, perquè el servei continua funcionant dia a dia, i per tant, té una afectació complementària”, ha assegurat González en declaracions a l’ACN. Pel que fa al teixit d’empreses, el president de Pimec s’ha referit especialment a les companyies tecnològiques i ha advertit de la “pèrdues de contactes” que suposarà la suspensió del congrés de telefonia mòbil.

L’entitat ha lamentat la decisió de la GSMA de suspendre la celebració del MWC però ha mostrat el seu suport a la Junta de la companyia davant la “difícil i excepcional” decisió presa. “Ha estat una sorpresa no agradable que s’hagi suspès la fira però entenem que hi haurà raons suficients”, ha manifestat González.

El president de Pimec ha atribuït la cancel·lació a un “efecte de la por”, i ha assegurat que no hi ha hagut “altres raons”. En qualsevol cas, ha recordat que a Catalunya no hi ha hagut cap afectat per coronavirus i que les mesures preventives adoptades de cara el MWC eren “molt potents i molt importants”. “No sé si les han sabut transmetre prou”, ha afegit.

El president de la patronal catalana ha assegurat que ara cal “esperar” al MWC 2021 i “veure com les pèrdues es poden rescabalar de la millor manera possible”. Preguntat sobre si considera que la GSMA hauria de mantenir el MWC fins a 2024 com a compensació d’aquest any, González ha assegurat que seria “estupend” mantenir el congrés a Barcelona perquè dona “força i riquesa” a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.