Economia

unió europea

La CE millora les previsions de creixement de l’Estat espanyol

La Comissió Europea (CE) va elevar ahir d’una dècima la seva projecció de creixement de l’economia espanyola tant per al 2020 com per al 2021, fins a l’1,6% i l’1,5%, respectivament, avenços en la línia del que preveu el govern i superiors a la mitjana de la zona euro. En les seves previsions macroeconòmiques d’hivern, l’executiu comunitari ha revisat també una dècima a l’alça la seva estimació de creixement del producte interior brut (PIB) espanyol per al 2019, fins al 2%. Després d’aquesta actualització, les projeccions de creixement de Brussel·les per a aquests tres exercicis coincideixen amb les recollides en el nou quadre macroeconòmic del govern espanyol, presentat aquest mateix dimarts després d’aprovar la senda d’estabilitat pressupostària i el sostre de despesa que serviran de base per als pressupostos generals de l’Estat de 2020.

“L’economia espanyola va resistir millor del que s’esperava en la segona meitat de 2019, amb una robusta contribució de la demanda interna i les exportacions, amb la qual cosa va créixer del 2% el 2019. Un consum privat resilient i la recuperació de la inversió haurien de permetre l’1,6% el 2020 i l’1,5% el 2021”, va explicar el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni. La Comissió assenyala que l’alentiment de l’economia espanyola el segon semestre de 2019 va ser més suau del que es preveia a causa d’una “petita recuperació del consum privat”. Gentiloni no es va pronunciar sobre si la millora en el creixement deixa més espai per a l’augment de la despesa pública que preveu el govern, que ha elevat del 3,8% el sostre de despesa per a enguany. El comissari va dir que l’Estat espanyol “té un molt bon nivell de creixement” en comparació amb la zona euro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.