Societat

societat

Entitats de Tarragona exigeixen seguretat al sector petroquímic

Més de 130 entitats s’han unit per reclamar més transparència, seguretat, comunicació i canvis legislatius en relació amb la indústria petroquímica del Camp de Tarragona. Un mes després de l’explosió a la planta d’Iqoxe de la Canonja, les entitats van presentar ahir el manifest Som territori, la impunitat s’ha acabat, en què recullen una bateria de propostes que adreçaran al govern la setmana vinent amb la intenció que es facin efectives. El portaveu de la plataforma Cel Net, Josep Maria Torres, va recordar que existeix molta preocupació entre els ciutadans “davant la falta de mesures i de control que manté l’administració”.

Les demandes proposades s’estructuren en quatre blocs –seguretat, legislació, comunicació i transparència–, sota la premissa de protegir la població per damunt dels interessos de les empreses.

Entre altres demandes, exigeixen la revisió dels plans d’emergència i determinar les distàncies de seguretat mínimes entre les indústries de risc i la població. També demanen mesures per minimitzar l’impacte de la industria sobre la salut i el medi i demanen un estudi exhaustiu sobre els nivells d’emissió de compostos químics i un estudi epidemiològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.