Economia

CaixaBank va aportar el 0,76% del PIB a l’economia espanyola

CaixaBank va aportar l’any 2019, a través de la seva activitat, al PIB espanyol un total de 9.468 milions d’euros, segons l’última publicació d’Impacte socioeconòmic i contribució als objectius de desenvolupament sostenible de l’entitat, que representa, doncs, el 0,76% de la riquesa final.

La xifra quantifica l’aportació de l’entitat financera a la producció econòmica en tots els seus àmbits d’activitat, incloent-hi la contribució al treball, la inversió creditícia, els impostos pagats, els dividends repartits, l’acció social i l’aposta per la inclusió financera, entre altres factors.

En comparació amb l’exercici del 2018, l’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar va incrementar en 346 milions la seva contribució anual a la producció econòmica nacional. Tanmateix, donat l’escenari de creixement econòmic en el conjunt de l’economia, no es va traduir en una variació significant i l’aportació final de CaixaBank al PIB espanyol el 2019 es va mantenir en el mateix percentatge que l’any anterior, el 0,76%.

Per a Jordi Gual, president de CaixaBank, “l’estimació de l’impacte social generat a través de l’activitat financera és fonamental per comprovar, de manera objectiva, com CaixaBank contribueix al progrés dels territoris on opera”. Entre d’altres, CaixaBank va pagar 2.633 milions d’euros en impostos, incloent-hi impostos directes, indirectes, recaptació de tributs de tercers, pagament de Seguretat Social i retencions de l’IRPF sobre la plantilla, que durant l’any 2019 va ser de 27.572 empleats, el 98,5% dels quals amb contracte indefinit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.