Societat

Seat suspèn un torn de producció a Martorell pel virus

Patronals i sindicats espanyols demanen que es facilitin els ERO temporals

Més empreses fan teletreball

Seat suspendrà a partir de demà el torn de producció extra a la línia 2 de la fàbrica de Martorell, on s’acobla el Seat León, pel coronavirus, segons va publicar La Vanguardia. El fabricant d’automòbils ha decidit aturar l’activitat en aquesta línia perquè considera “innecessari” fer un torn addicional en el context actual. “No és un tema de falta de peces; simplement creiem que no fa falta produir en excés”, va assegurar ahir a l’ACN un portaveu de la companyia. Originàriament, els torns extraordinaris dels dissabtes del mes de març es van ordenar per atendre una comada de 6.000 unitats del vell Seat León, que deixarà de fabricar-se en les pròximes setmanes.

A més d’aquesta mesura, Seat no descartaria aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) si la crisi del coronavirus s’agreuja durant els dies vinents. Tot i que la companyia ha exposat aquesta opció als sindicats, encara no s’ha parlat “ni de dades, ni de durades”, tal com deien ahir fonts de l’empresa.

De fet, les patronals i els sindicats més representatius a l’Estat van proposar ahir al govern espanyol que faciliti els expedients de regulació d’ocupació temporals “per força major” per fer front a la pandèmia, en un comunicat conjunt de la CEOE, Cepyme, CCOO i la UGT. Els agents socials demanen que se simplifiquin i es facin més curts els terminis de resolució d’aquests expedients sempre respectant la “seguretat jurídica”.

Més empreses faciliten treballar des de casa

Agbar es va afegir ahir a les empreses que estan posant a l’abast dels seus treballadors les eines per poder treballar des de casa, com ja fan també asseguradores com Zurich o subministradores com Naturgy. La companyia Agbar ha impulsat, doncs, una sèrie de mesures preventives davant l’epidèmia de coronavirus, entre les quals figura l’impuls del teletreball als seus centres a Catalunya o la reconversió de les trobades presencials en reunions per videotrucada o telefòniques. El Banc Sabadell i la CNMV ja les apliquen des d’aquesta setmana. De fet, els sindicats han notat aquests darrers dies un increment de les consultes i recorden que el teletreball no hauria de ser “ni improvisat ni imposat”, segons Carlos del Barrio, de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.