Societat

Habiliten l’hotel Trias de Palamós per a confinament

La històrica instal·lació hotelera, de 83 habitacions, rebrà pacients de coronavirus que han rebut l’alta però s’han de mantenir confinats

L’hotel Ibis de Girona també allotjarà pacients

Dos hotels de la demarcació, el Trias de Palamós i l’Ibis de Girona, començaran a rebre pacients lleus (o que han rebut l’alta i s’han de mantenir confinats) que estaran sota seguiment assistencial de professionals de l’atenció primària.

Aquesta mesura hauria de permetre alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i va destinada a pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn, ja sigui perquè no tenen un habitatge adequat, perquè conviuen amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera, pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.

Està previst que la mesura es vagi ampliant progressivament arreu de la regió sanitària de Girona, per ajudar a descongestionar tots els hospitals. En els propers dies està previst que es vagi ampliant l’oferta dels hotels Salut a la demarcació.

En el cas dels pacients ingressats a l’Ibis de Girona, el seguiment assistencial anirà a càrrec de professionals de l’atenció primària –del CAP Can Gibert del Pla– i d’estudiants d’infermeria dels últims cursos, amb el suport de Mutuam pel que fa al treball social.

El Trueta es farà càrrec de la logística hotelera, en qüestions com ara la bugaderia o la cuina, mentre que l’hotel s’ocuparà de la vigilància, el manteniment i la distribució de pacients a les habitacions, sota la supervisió general del CatSalut. Es compta també amb el suport operatiu de Mutuam, i l’empara del Trueta tant pel que fa als aspectes assistencials com pel que fa a tota la logística hotelera.

L’hotel Trias de Palamós s’ha preparat i s’ha adaptat per poder atendre usuaris amb l’equipament, professionals i serveis necessaris, que inclouen serveis d’alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus, que també prestarà l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. També hi haurà un responsable administratiu del centre per a la coordinació de tots els serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.