Economia

L’ICO ha registrat 462.614 operacions de crèdit amb avals per un import de 44.096 milions d’euros

Fins al 24 de maig, el finançament que han rebut les empreses suma 57.852 milions d’euros

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) ha registrat, fins al 24 de maig, un total de 462.614 operacions de crèdit amb avals per valor de 44.096 milions d’euros. Del total d’operacions, 454.258 han estat per a autònoms i Pimes i 8.356 per a la resta d’empreses, que han tingut un finançament global de 57.852 milions d’euros. Per a autònoms i petites empreses –que compten amb un aval del 80%-, han tingut un finançament de 39.700 milions, 37.707 avalats per l’ICO. Pel que fa a la resta d’empreses –que compten amb un aval del 70% per als nous préstecs i del 60% per a les renovacions- s’han registrat més de 8.000 operacions amb un import avalat de 12.388 euros i un finançament total de 18.152 milions.

Avís de l’agència Moody’s

L’agència de ràting Moody’s ha avisat aquest dimarts que sense una ampliació de la línia de garanties de l’ICO –actualment amb un màxim de 100.000 milions d’euros- els bancs “reduiran les seves ganes de prestar a les empreses” i podrien créixer els “tensions de liquiditat”, especialment entre les pimes més vulnerables i els autònoms. En un informe sobre Espanya, Moody’s diu que el programa de garanties espanyol és “molt més petit” que el que han impulsat altres economies europees com Alemanya, França o Itàlia, i destaca que al ritme actual els diners disponibles per als avals s’esgotaran abans de la data límit del 30 de setembre.

Moody’s considera que les línies de l’ICO han aportat “beneficis importants” per a l’economia espanyola, oferint liquiditat a les empreses i “protegint” llocs de feina, i afegeix que també són positius per a la banca, ja que es redueix el seu risc en cas de fallides empresarials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.