Economia

Els treballadors de Nissan en vaga es concentren a Barcelona per reclamar la continuïtat de les plantes

La plantilla de les fàbriques barcelonines estan en vaga indefinida fa 23 dies en protesta per les amenaces de tancament

Chacón reivindica que la Generalitat ha donat el 100% per assegurar la continuïtat de l’empresa

Prop d’un centenar de treballadors de Nissan s’han manifestat a plaça Sant Jaume aquest dimarts al vespre per pres sionar perquè la multinacional japonesa es quedi a Catalunya. La plantilla fa 23 dies que està en vaga indefinida per protestar per les amenaces de tancament que planen sobre la planta de la Zona Franca, que dona feina 3.000 persones directament i a 25.000 indirectament, segons els càlculs dels sindicats.

El comitè d’empresa ha organitzat una acció reivindicativa i els participants han dibuixat un mosaic amb espelmes, teles negres i vermelles on es llegia ’25.000 famílies. Futur per a Nissan ja’ al mig de la plaça.

La concentració ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que s’ha mostrat preocupada pels indicis que apunten al tancament de les instal·lacions. Chacón ha defensat que “ningú pot dir” que la Generalitat no ha donat el 100% per assegurar la continuïtat de l’empresa. “No llençarem la tovallola, seguirem defensant que les plantes de Nissan a Catalunya són competitives”, ha afirmat.

També han participat en l’acció reivindicativa a Barcelona el secretari d’Empresa i Competitivitat del govern, Joaquim Ferrer, i el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

S’espera que l’automobilística expliqui el pla estratègic a mitjà termini el 28 de maig, durant la presentació dels resultats un cop acabat l’any fiscal. Al llarg de les últimes setmanes, informacions de la premsa japonesa han afirmat que Nissan tenia la intenció de tancar la seva fàbrica a Barcelona i traslladar la producció a plantes de Renault.

Segons apunten aquestes filtracions, l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi es veu obligada a reorganitzar-se i aprofitarà la crisi de la Covid-19 per a reduir la presència a Europa i replegar-se al Japó, la Xina i als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.