Economia

Maroto demana a Nissan que “recapaciti” i mantingui la planta de Barcelona

La ministra d’Indústria assegura que treballa ja per trobar “alternatives” en cas que es mantingui el tancament

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat aquest dilluns a Nissan que “recapaciti” i faci marxa enrere en la seva decisió d’abandonar Barcelona. En una entrevista a Telecinco, Maroto ha recordat que abandonar la fàbrica de Barcelona té un cost de “més de 1.000 milions” quan “un projecte industrial per a la planta estaria a l’entorn de 400 milions”. “Seguirem demanant a Nissan que recapaciti, perquè és millor mantenir les capacitats productives que tancar”, ha dit Maroto. En tot cas la ministra ha afirmat que totes les administracions i el sector de l’automòbil ja treballen “buscant alternatives industrials per mantenir la feina de tants treballadors que en aquests moments estan preocupats pel seu futur”.

Maroto ha volgut destacar les actuacions del seu executiu durant els últims dos anys per “mantenir les capacitats productives d’aquesta planta” i ha recordat que ella mateixa va anar a Japó per mantenir un contacte estret amb la direcció de la companyia automobilística.

“Seguim treballant, nosaltres no donem per perdut que aquesta fàbrica continuï” ha afirmat Maroto, que ha destacat la “unitat d’acció de totes les administracions”.

Segons la ministra, “és econòmicament sostenible que la planta continuï” i “ens trobaran a totes les administracions i a tot el clúster de l’automoció català treballant perquè sigui així i en tot cas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.