Gran angular

La pandèmia s’endu els estalvis del 36% dels ciutadans

Un estudi internacional de la UOC revela que durant el confinament, fins a un 36% dels espanyols han consumit els seus estalvis

La pandèmia està tenint uns efectes evidents sobre l’estalvi, tal com reflecteix un estudi internacional de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), segons el qual un 36% dels espanyols han consumit els seus estalvis durant un mes de confinament.

L’estudi internacional d’Open Evidence, una spin-off de la UOC, analitza els efectes de la COVID-19 a Espanya, Itàlia i el Regne Unit. En el cas dels ciutadans de l’Estat espanyol, a banda de revelar que un 36% ha consumit els estalvis, també s’hi informa que un 92% tem una depressió econòmica, i que el 63% espera que l’any 2021 sigui pitjor que el 2020.

L’estudi, que ha recopilat dades de persones d’edats entre 18 i 75 anys, realitzat en tres onades consecutives, també revela que el 41% ha disminuït el consum de productes culturals i el 58% ha reduït l’activitat de networking, important per al desenvolupament de la seva carrer i les oportunitat laborals futures.

En un altre ordre de coses, un 63% dels enquestats explica que té por que hi hagi restriccions permanents de drets i llibertats. Fins a un 91% pensa que hi haurà un segon brot de la malaltia.

A Espanya, la primera enquesta es va realitzar sobre 3.524 persones; la segona, sobre 1.663, i la tercera, sobre 1.023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.