Economia

Nissan i els treballadors de la planta de Cantàbria tanquen un preacord per una inversió de més de 40 milions

L’empresa garantirà l’ocupació “sense mesures traumàtiques” al 75%

La direcció de Nissan i els representants dels treballadors de la planta de l’empresa a Cantàbria han arribat a un preacord per garantir la competitivitat de la fàbrica fins al 2023 amb unes inversions superiors als 40 milions d’euros.

El pacte, que encara han de ratificar els treballadors, inclou segons l’empresa el manteniment dels llocs de feina “sense mesures traumàtiques” amb una ocupació del 75%. Entre altres mesures, es reduirà un 5% la jornada a partir del 2021 i s’aplicarà un ERTO. L’empresa diu en un comunicat que es millorarà així “el rendiment de la planta, s’augmentarà el volum de negoci i la renovació de les instal·lacions”.

A més, assegura que es compleixen reivindicacions dels treballadors com l’increment de la càrrega de feina i el pla d’inversions. “Tindrem una oportunitat única per construir un futur sostenible per la planta de Cantàbria”, ha assegurat el director general d’operacions de Nissan a Corrales de Buelna, Eduard Reimondez.

La fàbrica dóna actualment feina a més de 500 persones i és una de les més importants d’Europa en foneria i mecanització. Està orientada a la fabricació de peces com discs de fre, i produeix per les fàbriques de Nissan i Renault a Europa, amb components per al Juke, els models Qashqai, Micra, e-NV200, LEAF i Navara –per a Nissan– i els Kadjar, Megane i Captur de Renault. L’any passat va produir 39.000 tones de components.

El preacord arriba mentre a Barcelona, sindicats i direcció de Nissan s’hauran de començar a asseure a la taula de negociació per al tancament de les plantes catalanes a partir del 30 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.