Empreses

Oimos dissenya un plàstic biodegradable a mar

El nou material de la companyia barcelonina es pot fer servir per a envasos d’un sol ús, anelles de llaunes de begudes o recipients de cosmètica

La companyia Oimo ha dissenyat un material similar al plàstic, a partir d’extractes d’algues marines, sucres naturals o olis vegetals que no resulta tòxic per a la fauna marina.

Aquest producte, projectat des de la perspectiva de l’economia circular, permet la producció d’un material biodegradable a l’entorn marí, procedent de fonts de la natura i amb les mateixes propietats de molts tipus de plàstic tradicional sense efectes perjudicials per al medi ambient. Amb aquest material, del qual Oimos ja n’ha sol·licitat la patent, es podran fabricar envasos d’un sol ús per al sector de l’alimentació, anelles de les llaunes de begudes o recipients de cosmètica.

Segons el CEO d’Oimo, Albert Marfà, “fins fa ben poc la gent no se n’ha adonat del gran impacte que el plàstic genera per al nostre planeta, però ara totes les empreses són conscients de la necessitat de reduir-lo i la legislació també treballa en aquest sentit, perquè cada cada any més de 8 milions de tones de plàstic acaben al mar.” Com afegeix, “hem desenvolupat un tipus de packaging sostenible, que pesa poc i que és fàcil de treballar per aconseguir la flexibilitat o rigidesa necessàries segons les necessitats de les diferents aplicacions possibles.”

Oimos no elabora un producte final, sinó que formula i dissenya aquesta nova matèria primera biodegradable, que es pot adaptar a tota mena d’aplicacions i que també es pot fer servir en la maquinària per treballar el plàstic que es fa servir actualment.

Per aconseguir aquest material, l’empresa escalfa les molècules naturals presents en els extractes d’algues o olis vegetals per produir una reacció química que els permeti obtenir una sèrie de cadenes moleculars que s’adhereixen fins a crear aquest bioplàstic.

Oimo ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci.

Fundada el 2019, aquesta empresa amb seu a Barcelona té previst començar a comercialitzar el nou material durant el 2021 entre fabricants de productes plàstics o clients finals d’indústries com l’alimentària o cosmètica.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.