Economia

CCOO i UGT denuncien que Correus no cobreix el 40% de la plantilla de Girona

En algunes zones, com ara Lloret de Mar i Blanes, hi ha actualment la meitat dels empleats que tenien mesos enrere

Diuen que això repercuteix en el servei

Els sindicats CCOO i UGT denuncien la cobertura insuficient de la majoria de plantilles als centres de treball de Correus a la demarcació de Girona, on en alguns casos, com ara a Lloret de Mar i Blanes, “manquen pràcticament la meitat dels treballadors” en plena temporada turística. Aquesta “injustificada” retallada de volum de contractació “repercuteix directament en les condicions laborals dels empleats de Correus, per la sobrecàrrega de treball que suposa un risc per a la salut i perjudica la qualitat del servei als ciutadans de Catalunya, que han de suportar llargues cues a les oficines i retards en la recepció dels enviaments”, assegura Benjamín Momblant, secretaria general de CCOO a Catalunya.

Per la seva banda, Mario Castillo, secretari general de Correus de CCOO a Girona, assegura que aquesta situació ja fa temps que dura, però que s’ha agreujat aquests últims mesos i que “només es cobreixen el 15% de les baixes (personal de vacances, permisos retribuïts, baixes per malalties, jubilacions i canvis de seccions”. “Dimecres, UGT i CCOO vam ser a Lloret de Mar i de les 14 seccions de repartiment que hi hauria d’haver només n’hi ha sis”, assegura Castillo, que recorda que hi havia paquets d’Amazon Prime “que s’han de repartir en un màxim de 24 hores i que, en canvi, tardaran més de 72” i “productes i cartes d’entrega ordinària que no es repartiran”. Castillo recorda que a Lloret de Mar hi ha una quarantena d’urbanitzacions “on fa almenys tres dies que no reben la correspondència”. “Les cartes s’apilonen a les cubetes; els productes, a les estanteries, i no es poden repartir perquè no hi ha tota la plantilla activa”, manté. Segons comenta Castillo, a Blanes i a Palafrugell passa pràcticament el mateix. A Blanes, per exemple, “hi vam ser fa una setmana i els companys estan desbordats perquè, de 19 carters, el dia 2 de juliol en treballaven 8”. I a Girona ciutat la situació no és gaire millor, ja que al Centre de Tractament Postal (CTP), situat a Mas Xirgo, actualment “només hi treballen 5 persones i dos d’elles a mitja jornada”.

CCOO i UGT han presentat diverses denúncies a l’empresa, l’última va ser ahir mateix. “Hem presentat un escrit a relacions laborals demanant una contractació extraordinària per al torn de tarda al CTP i, si l’empresa a principi de la setmana vinent no respon a les nostres peticions, tenim previst fer mobilitzacions i aturades parcials”, diu.

LA XIFRA

600
treballadors
és el que té aproximadament Correus a la demarcació quan anys enrere n’havia tingut més de 1.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.