Economia

Noel Alimentària crea 200 llocs de treball nous a Olot

La nova planta del Pla de Baix es dedicarà a l’especejament de carn de porc per a la seva divisió de productes frescos

L’empresa mantindrà part de l’activitat de les instal·lacions de Sant Roc

La planta que l’empresa càrnia Noel construirà a la finca del polígon del Pla de Baix, on hi havia hagut Cartolot, suposarà una inversió d’uns 25 milions d’euros i la creació d’uns 200 llocs de treball nous. Està previst que les noves instal·lacions entrin en servei d’aquí a un any. La futura fàbrica estarà dedicada a l’especejament, l’envasat i la congelació de carn de porc, unes feines que deixaran de realitzar a la planta del barri olotí de Sant Roc. Aquesta continuarà activa, però centrada en els productes filetejats i elaborats. Sumant les dues plantes, Noel tindrà a Olot 500 empleats en la unitat de fresc.

Eficiència i sostenibilitat

El projecte s’ha presentat aquest divendresa l’ajuntament a representants polítics i del sector econòmic local, en un acte al qual va assistir la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. L’edifici, projectat per l’estudi de Jordi Vayreda, tindrà uns 15.000 metres quadrats, repartits en una planta baixa de 12.000 metres i un nivell superior d’uns 3.000. Estarà equipat amb les últimes tecnologies enfocades a aconseguir la qualitat i la seguretat alimentària, que són “pilars estratègics de Noel en totes les seves àrees d’activitat”. Així mateix, disposarà d’equipament per obtenir un alt grau d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental.

Menys trànsit pel vial

El director general de l’empresa, Joan Boix, ha recalcat que la inversió permetrà disposar de més capacitat de treball i fabricar productes “més sans i més bons”. També ha fet notarque, de retruc, la posada en servei d’aquesta planta permetrà reduir en uns 40 camions diaris –procedents de la fàbrica de Sant Roc i amb destinació o sortida de la seu central de Begudà– el trànsit pel vial Sant Jordi d’Olot, on els veïns fa anys que es queixen del gran volum de trànsit que han de suportar perquè els carrers que formen el vial estan sent utilitzats de variant de la ciutat.

Arrelats al territori

La consellera, per la seva part ha elogiatel fet que Noel es mantingui arrelada al territori, que continuï apostant per Catalunya i que sigui una inversió fora de l’àrea metropolitana, ja que ha vingut a dirsovint es té la sensació que a comarques no hi ha activitat important. Chacón tambéha posat èmfasi en la continuïtat de Noel –que és una empesa familiar– a través de diverses generacions.

La representant del govern també ha dedicat la seva estada a la Garrotxa a reunir-se amb l’alcalde i alguns regidors d’Olot per parlar del futur del centre de formació de Can Monsà, que el consistori vol potenciar, i també amb empresaris dedicats a l’embalatge per tractar del trànsit cap a productes més sostenibles, i amb empresaris del sector turístic, aquests últims, en un dinar de treball.

LA XIFRA

25
milions d’euros
és el cost previst que tindrà la nova planta de Noel al Pla de Baix d’Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.