Cinema

Salvar el món i els cines

La pel·lícula dirigida per Christopher Nolan ‘Tenet’ es converteix avui en la primera superproducció que s’estrena des que va començar la pandèmia

Nolan ha topat amb un objectiu més modest, però difícil: salvar el cinema d’un any horrible

Salvar el món és l’objectiu estel·lar de les grans produccions com Tenet, una pel·lícula de l’estudi Warner Bros. amb 200 milions de dòlars de pressupost que ofereix acció trepidant, explosions, salts en el temps i l’habitual retòrica circense del Hollywood més comercial. Hi ha també, però, el segell personal de Christopher Nolan (Londres, 1970), un cineasta que ha sabut dotar d’una forta personalitat els seus films sense ser engolit pels engranatges de la maquinària de Hollywood. Qualsevol seqüència de les seves pel·lícules té un estil i un to èpic i transcendent que la fa reconeixible: des del seu superheroi torturat de Batman begins i El caballero oscuro, fins a Origen, Interstellar, Dunquerke...

Les circumstàncies han portat el cinema de Nolan a un objectiu més modest que salvar el món d’una catàstrofe “pitjor que un holocaust nuclear”: salvar el cinema d’una temporada catastròfica a causa de la pandèmia de coronavirus. Juntament amb Mulan i el nou James Bond. era un dels grans títols de Hollywood que havien de fer de reclam per la tornada del públic a les sales. Tots han anat retardant l’estrena, a mesura que es feia evident que la Covid-19 havia vingut per estar una temporada amb nosaltres. Després que Disney anunciés que Mulan s’estrenaria directament a la seva plataforma Disney+, Warner Bros. ha fet el pas i ha decidit estrenar Tenet a nombrosos països europeus i asiàtics, inclosos la Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia i l’Estat espanyol. Als Estats Units i Xina, els dos mercats més importants, hi arribarà la setmana vinent.

Se sap ben poc de Tenet, pel·lícula que s’ha rodat i promocionat filtrant amb comptagotes la informació. Se sap que és un thriller d’espionatge, amb elements de ciència-ficció: juga amb el concepte de temps, i el mateix títol és un palíndrom, es llegeix igual en les dues direccions. John David Washington, el fill de Denzel Washington, interpreta un personatge anomenat El Protagonista. El tràiler revela acció trepidant en diferents escenaris del món i efectes especials enlluernadors. A més del protagonista d’Infiltrado en el KKKlan, hi apareixen Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine i Kenneth Branagh.

El mateix Christopher Nolan dona pistes sobre què es trobarà l’espectador, en les notes promocionals del film: “Sempre m’ha agradat el cinema d’espies, però no volia fer aquest tipus de pel·lícula a no ser que hi pogués aportar alguna cosa nova. La forma més senzilla d’explicar el nostre enfocament és dir que el que vam fer amb Origen al gènere dels atracaments és el que Tenet aporta al gènere de les pel·lícules d’espies.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.