Economia

Protesta dels treballadors d’Acciona davant de Nissan

Uns 300 manifestants exigeixen la retirada de l’ERO que afecta les 500 persones de la plantilla de la proveïdora logística

Demanen implicació per part de la Generalitat, l’Ajuntament i l’Estat

Les derivades de la crisi de Nissan continuen tenint conseqüències. Uns 300 treballadors d’Acciona es van manifestar ahir davant de la planta de l’automobilística a la Zona Franca per exigir la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta els més de 500 treballadors de l’empresa subcontractats per Nissan. Els concentrats van cremar pneumàtics i van tallar uns minuts la circulació al carrer número 3 de la Zona Franca. Durant la concentració, diversos treballadors de l’automobilística també van donar suport als manifestants, aplaudint-los des de l’interior de les instal·lacions.

Els sindicats van insistir que l’ERO a Acciona és “una estratègia pactada” entre aquesta i Nissan, i consideren que es tracta d’un procediment “injustificat”. Convé recordar que Acciona va decidir trencar de forma unilateral el contracte amb la multinacional japonesa, que expirava el març vinent, i va acomiadar la plantilla després que Nissan arribés a un acord amb els sindicats per tancar les plantes catalanes el desembre del 2021.

“Avui tornem a sortir al carrer perquè volem seguir visibles i que se’ns escolti”, va declarar a l’ACN el president del comitè d’empresa d’Acciona, Manuel Núñez. Per aquest representant sindical, el conflicte a l’automobilística “no s’acaba amb l’acord de Nissan” ja que, va assegurar, després d’Acciona, la resta de subcontractades també tindran problemes. Des del principi del conflicte, els sindicats han reclamat la retirada de l’ERO i que treballadors i empresa arribin a un acord igual que el de Nissan.

El representant sindical d’Acciona va fer una crida a les diferents administracions, és a dir, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol, perquè s’impliquin en la resolució dels problemes a Acciona “com ho van fer amb Nissan”. “Si Acciona cau, l’acord al qual va arribar la direcció de l’automobilística amb els sindicats no serà possible”, va remarcar.

A banda de la mobilització d’ahir, la que també van fer dimarts i la convocada per a l’1 de setembre, els treballadors d’Acciona mantenen sobre la taula l’opció d’iniciar una vaga indefinida, l’autorització de la qual va ser sol·licitada la setmana passada. De moment, els empleats d’Acciona mantenen el permís retribuït i les plantes de Nissan treballen sota mínims.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.