Política

Calvo veu “secundari” si els pressupostos s’aproven amb Cs o amb ERC mentre tirin endavant

La vicepresidenta justifica cercar suports arreu pel clima de “destrucció” de la dreta i de “volatilitat” a Catalunya

La vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo veu “secundari” amb qui puguin aprovar els pressupostos de l’Estat mentre es puguin tirar endavant. En una entrevista a ’El País’, Calvo ha justificat la recerca de suports cap a ERC i també cap a Ciutadans alhora: “Si el clima que crea la dreta és de destrucció constant, i el clima de Catalunya és de volatilitat constant, un govern responsable ha de buscar suports”. També veu “lògic” que hi hagi discrepàncies amb Unides Podem en ingressos i despeses.

Preguntada per si serà impossible posar d’acord Unides Podem i Ciutadans, Calvo ha expressat que Inés Arrimadas “ha deixat clar que està en un mode constructiu”. Així, ha expressat que ni el PSOE, ni la formació de Pablo Iglesias trauran els comptes que volen “al 100%” ni els taronges “es col·locaran en posicions de veto”. També ha argumentat que els socis de la coalició tenen “matisos diferents” i que els dos estan perquè l’executiu espanyol ofereixi estabilitat.

En l’entrevista, Calvo també carrega contra el líder del PP, Pablo Casado, per bloquejar la renovació del poder judicial. L’acusa de “pretendre incomplir la Constitució”: “Pretén tenir una majoria en aquests òrgans que ja no es correspon amb les seves derrotes electorals”.

Sobre la carta de quatre expresidents espanyols -entre els quals Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero- de suport a Rodolfo Martín Villa, investigat per una jutgessa a Argentina per crims contra la humanitat, Calvo ha dit que els dos socialistes ho fan “a títol personal”. I ha garantit que el govern espanyol no ha posat “cap objecció” a la tasca de la justícia argentina.

Finalment, sobre la monarquia, Calvo ha defensat que el PSOE ve “d’una tradició republicana” i que, tot i que com a partit tenen “debats”, cal distingir-ho de la “posició del govern, que és la de complir l’ordre constitucional”. En relació a la marxa del rei emèrit, la vicepresidenta ha dit que el govern pot garantir “absolutament” que Joan Carles I estarà a disposició de la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.