Societat

Estat Espanyol

La fiscalia investigarà les pressions a Navajas

La inspecció de la Fiscalia General de l’Estat ha obert una investigació prèvia per rebre informació i aclarir el cas de les pressions denunciades pel tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, per part d’altres fiscals perquè acusés el govern espanyol per la gestió de la crisi sanitària. Navajas va explicar que l’exfiscal general de l’Estat durant els mandats del PP, Consuelo Madrigal, i un altre fiscal del Suprem el van visitar al seu despatx per advertir-li que no donar suport a les 21 querelles en què s’acusava el govern espanyol per la seva gestió en la pandèmia suposaria una taca en la seva trajectòria, en al·lusió a la seva pròxima jubilació. La inspecció de la fiscalia pot derivar en un expedient disciplinari.

Navajas els va acusar d’estar “contaminats ideològicament” i va justificar que no reunís la Junta de Fiscals per evitar que participessin en el debat. La seva denúncia ha provocat malestar en el sector conservador de la fiscalia i ha suscitat l’inici d’aquest expedient, que encara no té data de resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.