Política

Casado diu que Sánchez és un “covard” per no haver defensat el Rei davant els “atacs” d’Iglesias i Garzón

El líder del PP advoca perquè hi hagi eleccions al més aviat a Catalunya davant la possible inhabilitació de Torra

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat el president del govern espanyol de “covard” per no “donar la cara” i defensar el rei Felip VI i haver “callat” davant les “declaracions incendiàries” dels ministres Iglesias i Garzón. “Tots els espanyols vam votar 40 anys que hi hagués una monarquia parlamentària, i a qui no han votat els espanyols per estar al govern és a Garzón i Iglesias”, ha etzibat en una entrevista a ‘Onda Cero’ recollida per l’agència ACN, on ha retret que Pedro Sánchez porti “tres dies sense defensar” el monarca. D’altra banda, davant la possible inhabilitació del president del Govern, Casado ha dit que hauria d’haver eleccions “quant abans” perquè, si no, “és un frau de llei”.

Amb tot, ha admès que el PP català no té una representació suficient al Parlament com per poder presentar un candidat i ha dit que espera que sigui la “lògica parlamentària” la que operi en aquest cas. Per això ha desitjat que tot plegat “no quedi en mans de l’estratègia dels independentistes” i que hi hagi eleccions “ara o al principi del 2021”.

El líder dels populars ha celebrat que pugui arribar la inhabilitació de Torra perquè “la impunitat no pot existir”, i ha acusat el govern espanyol de pretendre que n’hi hagi “plantejant indults a la carta” per als presos independentistes o amb la modificació del delicte de sedició al Codi Penal. Casado creu que tot plegat respon a les aliances polítiques, que són “més de divan psicològic que de comentari polític”. “Ja no sabem si mana Puigdemont des de Waterloo, Junqueras des de la presó, Torra o Aragonès”, ha afegit Casado, “preocupat” perquè és la Moncloa “qui està deixant que passi tot això”. Casado ha dit que Sánchez està “desaparegut” perquè no s’ha pronunciat dels “atacs” al Rei i creu que es tracta d’”una gran covardia”. També ha qüestionat que el president del govern espanyol defensi l’ordre constitucional.

En l’entrevista, Casado també ha defensat la gestió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha reclamat a l’executiu espanyol que apliqui les mateixes directrius a totes les comunitats autònomes, i no només en aquest territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.