Economia

Els restauradors d’Olot reclamen complicitat

L’Ajuntament i l’Associació d’Hostalatge activen una campanya per demanar una aposta pel consum local

Llistaran els que ofereixen servei a domicili

“Tots som responsables a l’hora de contenir la Covid-19, però també ho hem de ser per ajudar els sectors econòmics més propers”, ha sentenciat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, durant la presentació d’una nova campanya de suport al sector de la restauració per fer front al tancament decretat per la Generalitat. Aquesta campanya, que s’inicia avui a través de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament i conjuntament amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, donarà a conèixer els establiments que fan servei a domicili o menjar per emportar-se. A més, avui mateix, es rodarà un vídeo promocional per donar visibilitat a l’activitat d’aquests negocis i per animar els veïns a fer ús dels seus serveis.

Vayreda ha informat que l’oficina de reactivació econòmica, creada en el marc del pla de foment de l’economia i de l’ocupació a Olot arran de la Covid-19, oferirà informació de les ajudes que surtin dirigides al sector. El regidor ha recordat que ja estan treballant amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per trobar noves vies per ajudar aquest col·lectiu, que ha registrat un descens d’un 20% de la seva activitat respecte a abans de la pandèmia. En aquest sentit, ha remarcat que s’ha començat a dissenyar una plataforma en línia que fomenta la promoció i la compra del productes locals de qualitat i la gastronomia. I, finalment, ha recordat que l’Ajuntament no cobra la taxa d’ocupació de via pública a les terrasses, i que ha deixat ampliar-les i obrir-ne de noves per complir les mesures de seguretat dictades. A part, ha activat per a tots els sectors els Ajuts Olot 500 i una campanya de difusió de l’economia local.

El president de l’Associació d’Hostalatge, Gerard Gifra, ha demanat el suport dels garrotxins als negocis locals i ha manifestat la incertesa del futur per al sector, tot i que l’agost els hagi permès recuperar calaix. “L’agost, però, no arregla la temporada”, ha dit.

Els Roca

Josep Roca (El Celler de Can Roca) ha fet públic a través de les xarxes un missatge d’ànims a tots els restauradors, al sector primari i a la feina que genera. “Ànims, restauradors catalans! Tornarà la llum i tornarem a tenir la taula parada. Que n’és de difícil l’equilibri entre l’ètica, la salut i l’economia. Tornarem per restaurar l’ànima, com sempre”, diu al Twitter.

LA FRASE

Estem obligats a salvar vides, però també a intentar salvar negocis i les famílies que hi ha al darrere
Estanis Vayreda
regidor de Promoció econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.