Empreses

Pal Robotics dissenya dos robots per als hospitals

La firma de robòtica amb comptat amb la tecnologia de l’holandesa Accerion i el suport del centre tecnològic Eurecat

Pal Robotics, en col·laboració amb l’empresa holandesa Accerion i el centre tecnològic Eurecat, ha desenvolupat dos robots que tindran funcions d’assistent en àmbits hospitalaris.

El disseny dels robots mòbils TIAGo Conveyor i TIAGo Delivery s’ha realitzat en el temps rècord de dos mesos, com a resposta a les necessitats hospitalàries que ha generat la pandèmia de la Covid-19. El suport del centre tecnològic Eurecat s’ha materialitzat en el marc del hub d’innovació europeu IH-Hero, la xarxa europea d’innovació formada per centres de referència en robòtica i Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a la salut.

Tots dos robots s’han posat a prova a l’Hospital Municipal de Badalona i a l’Hospital Clínic, amb la missió d’ajudar el personal sanitari a centrar-se en tasques essencials, millorar l’eficiència i reduir la necessitat d’interaccions socials en tasques rutinàries.

El robot TIAGo Conveyor està equipat amb un transportador per portar safates d’aliments a pacients en quarantena, i fa servir un transportador accionat perquè la safata d’aliments es pugui transferir automàticament a una taula o als mobles de l’habitació. Per la seva banda, TIAGo Delivery està equipat amb una caixa forta i té com a objectiu transportar mercaderies sensibles que només haurien de ser accessibles per al personal autoritzat, com medicaments, subministraments mèdics i mostres de sang. D’aquesta manera, només el personal autoritzat amb els codis d’accés adequats té accés a la caixa forta per carregar-la o descarregar-la.

D’acord amb el cap d’Intra-logistics de PAL Robotics, Jordi Pagès, “el principal repte del projecte era que la majoria dels robots mòbils automatitzats actuals operen en grans magatzems i fàbriques, mentre que en un hospital els robots han de navegar per passadissos estrets, amb molta gent”. Els robots TIAGo Delivery i TIAGo Conveyor utilitzen la tecnologia de localització Triton d’Accerion. Al escanejar el pis de l’hospital, el sistema proporciona una precisió submilimètrica sense infraestructura i funciona en entorns hospitalaris dinàmics.

Segons assenyala Jordi Escuder, de la unitat de Digital Health d’Eurecat, el centre tecnològic “ha actuat com a mentor de PAL Robotics en el desenvolupament dels robots i com a nexe entre l’empresa i la xarxa europea”, donant suport al projecte amb l’experiència d’Eurecat i, en particular, els coneixements de les unitats de Digital Health i Robòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.