Empreses

Circontrol amplia en 2.000 m² la seva planta de Viladecavalls

La companyia de solucions de recàrrega per a vehicle elèctric amplia espai per llançar el seu nou carregador ràpid Espera arribar l’any vinent a 55 milions d’euros de negoci

Circontrol, especialitzada en la tecnologia de l’eficiència energètica i solucions de recàrrega per a vehicle elèctric, ampliarà la seva planta de Viladecavalls (Vallès Occidental), en 2.000 m², per assumir el creixement de l’activitat que deriva del negoci de la mobilitat elèctrica.

L’empresa de la família Comellas compta actualment a la població vallesana amb una capacitat fabril de 7.000 m²: “Hi ha terreny per arribar a duplicar la producció, i ara activarem 2.000 m² perquè el negoci de la mobilitat creix i els nous equips industrials necessiten més espai”, explica Núria Comellas, consellera delegada de la firma. Com indica, el mercat de solucions de recàrrega per als vehicles elèctrics és “d’inversió constant, perquè els vehicles evolucionen i cada país es regeix per normes i estàndards diferents”. Val a dir que Circutor, que enguany arribarà als 40 milions de facturació, destina un 12% d’aquests ingressos a R+D+I. A conseqüència d’això, el 50% de la seva plantilla, que voreja els 200 professionals, són enginyers.

Arreu del món.

Circontrol, amb un 50% de quota de mercat a l’Estat espanyol en solucions de recàrrega, exporta el 70% de la producció a més de seixanta països, amb una presència consolidada al Regne Unit, Alemanya i França, però també en determinats mercats de l’Amèrica del Sud i dels països del Golf Pèrsic.

Cal remarcar que abans d’acabar l’any, Circontrol traurà al mercat el seu carregador ràpid (DC) Raption 100, capaç de carregar a 100 kW, i que duplica l’autonomia, tot oferint una càrrega completa en uns 20-40 minuts, la meitat de temps que el seu predecessor, el Raption 50. Com aquest, el Raption 100 està pensat per a nous models de vehicle elèctric, amb bateries més grans, que poden suportar més kW. Circontrol n’espera les primeres comandes per al desembre, i vendre’n 400 unitats al llarg del 2021. Del Raption 50 se n’han venut 3.500 unitats arreu del món. A banda dels carregadors ràpids, Circontrol també té solucions de càrrega, lenta o semiràpida (AC), per a tots els segments de mercat: domèstic, pàrquings, empreses, etc. L’empresa té més de 80.000 punts de càrrega repartits per tots els mercats on opera.

La tecnologia de carregadors suposa a hores d’ara el 80% del negoci de Circontrol, mentre que el 20% el genera l’àmbit del pàrquing intel·ligent, solucions d’eficiència per a la mobilitat en aparcaments. Tot i que aquest segment és prou interessant per a l’empresa, no debades gestiona 400.000 places d’aparcament, “l’àmbit que creix de forma exponencial és el de les solucions de càrrega, que acompanya la progressió del vehicle elèctric al mercat”.

La pandèmia pot impedir que enguany l’empresa no faci créixer el negoci un 40%, com havia previst, “però les perspectives dels anys a venir són prou bones, perquè la pandèmia ens ha fet veure que el medi ambient millora si reduïm els motors de combustió interna”, com assenyala Núria Comellas. De fet, per al 2021, l’empresa compta saltar per damunt del llistó dels 55 milions d’euros de xifra de negoci.

En espera del Moves III

“En mobilitat elèctrica encara estem molt al darrere d’altres països per falta d’infraestructura de recàrrega”, creu Núria Comellas. En aquest sentit, es mostra esperançada que es materialitzi el pla Moves III per afavorir la compra de vehicles elèctrics i la creació d’una xarxa d’infraestructures -100.000 carregadors en tres anys- amb els 450 milions que s’han previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.