Economia

Economia

El Sabadell ocuparia la vicepresidència del nou banc

El BBVA i el Banc Sabadell han acordat que, si arriben a bon port les negociacions de la seva fusió, la presidència executiva del futur grup quedarà en mans de Carlos Torres, que ja ocupa aquest lloc al BBVA, i la vicepresidència no executiva serà per a Josep Oliu, el president del Sabadell, segons publicava ahir El Confidencial i recollia Efe.

D’aquesta manera, els dos principals executius de les dues entitats s’asseurien en el consell d’administració del grup resultant. El que no és clar és el futur del número 2 del banc català. Tot i que Jaume Guardiola tindrà un paper clau en la fusió de les dues entitats durant els pròxims mesos, no té un lloc assegurat en el consell d’administració del nou banc, que serà el segon més gran de l’Estat, amb prop de 600.000 milions d’euros en actius.

En cas de desvincular-se del Sabadell, Josep Oliu i Jaume Guardiola percebrien gairebé 33 milions d’euros, segons l’informe anual sobre remuneracions dels consellers que cada any presenta l’entitat –recull l’ACN–. El president del Sabadell tindria dret a un fons de 8,6 milions d’euros, mentre que el conseller delegat tindria dret a cobrar 24,1 milions pel mateix concepte. Una altra directiva que percebria una important suma si abandonés el Sabadell seria la consellera María José García Beato, que acumularia un total d’1,87 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.