Empreses

Wolters Kluwer inaugura una nova oficina a València

La tecnològica vol seguir creixent per la via de les adquisicions

La companyia ha iniciat dos processos de transformació
La firma tancarà el 2020 amb un creixement per sobre del 5%

Wolters Kluwer Tax & Accounting España, companyia dedicada al desenvolupament de solucions de software, informació i serveis per a despatxos professionals i empreses, obre nova oficina a València, que se suma a les de Barcelona, Bilbao i Madrid. “Les noves instal·lacions donen feina a un equip tecnològic propi”, explica Josep Aragonés, managing director de Wolters Kluwer Tax & Accounting España.

Aquest nou espai s’ha estrenat després que la filial de la multinacional adquirís Servisoft, una de les seves empreses sòcies, amb seu a la capital del Túria, el mes de gener passat. L’absorció va suposar la incorporació de 25 nous empleats a la firma, i un procés d’incorporació una mica anòmal perquè es va gestar enmig de la pandèmia i amb tota la plantilla de Wolkers Kluwer fent teletreball.

“València era un mercat on crèiem oportú disposar d’una oficina pròpia i hi vam trobar l’oportunitat”, explica Aragonés.

L’adquisició de la firma valenciana s’enquadra en una llarga llista de compres que ha anat registrant Wolters Kluwer Tax & Accounting España des de fa vint anys.

La seva estratègia d’adquisicions ha estat l’opció escollida amb diferents objectius: o bé per implantar els seus serveis arreu l’Estat o bé per créixer inorgànicament o per incorporar nova tecnologia per al seu servei.

“Som una empresa que tradicionalment ha adquirit altres empreses, que sempre hem mirat al mercat per poder ampliar el nostre portafolis i que busquem adquisicions que ens puguin aportar valor. De fet, tenim la recerca de noves compres empresarials en marxa”, avança Josep Aragonés.

Des que el directiu és al capdavant de l’empresa (2007), el negoci que dirigeix ha crescut dues vegades i mitja. Dues terceres parts del creixement han estat orgàniques, i un terç ha estat amb la incorporació d’empreses.

Domèstic.

La multinacional, que és líder mundial en solucions de software domèstic en gestió, dona feina a 4.000 persones a tot el món, factura 4.600 milions d’euros i aposta per la proximitat.

Així que allà on no tenen oficines pròpies, han anat establint acords mercantils amb empreses especialitzades que s’han de certificar prèviament i que els garanteixen una relació directa amb els clients, “Amb els 300 partners que tenim repartits per tot l’Estat, dotze dels quals els considerem premium, una empresa multinacional com la nostra pot arribar a oferir la proximitat que demana les pimes”, comenta.

La multinacional fa temps que fa servir un model de negoci basat en la subscripció, de manera que cada client paga una quota per poder fer servir els productes de Wolters Kluwer. “El nostre és un model d’ingressos molt recurrent i, a més, és molt cíclic i lligat a la situació de les pimes”, explica Josep Aragonés.

L’any passat, el grup va créixer un 4%, i a l’Estat espanyol l’increment va estar molt per sobre, amb més del 9%. Han estat, de fet, una de les filials que més van créixer l’any passat.

Per al 2020, la filial creu que mantindrà el creixement, tot i que uns punts per sota de l’exercici passat. Josep Aragonés avança que malgrat un any tan complex com aquest, milloraran un 5% en facturació. “A la nostra companyia l’impacte dels sotracs, com el de la pandèmia, ens arriba més tard, quan es registren els tancaments de pimes. És aleshores quan ens repercuteix sobre el nostre volum de negoci. Ja som conscients que l’any 2021 serà complicat.”

Ara com ara, la firma acapara el 35% de la quota de mercat de l’Estat espanyol en el negoci del sector regulat (assessors fiscals, advocats, assessors laborals, etc.) i, de fet, són el soci tecnològic de les cambres de comerç, de col·legis d’economistes i de patronals com Pimec i Fepime.

L’oficina de Barcelona, on hi ha tot el centre operatiu i el hub de desenvolupament tecnològic dona feina a 500 persones. Les 200 restants són a l’oficina de Madrid, on hi ha l’equip de serveis i 100 empleats més que es reparteixen entre les oficines de Bibao i València.

canvis.

El grup té en marxa dos processos de transformació; d’una banda, un model de col·laboració amb empreses tecnològiques, per aportar més valor als seus serveis. Recentment, ha signat un acord amb la firma Ivnosys, empresa especialitzada en solucions d’identitat electrònica per incorporar aquesta opció en els seus productes. L’altre procés de canvi, en què treballen des de fa més temps, és la transformació digital de la companyia amb l’ús de dades des del núvol. “És una aposta en què el sector està treballant.”

innovació

Un 15% de la facturació en R+D

“Invertim el 15% de la nostra facturació en R+D”, explica Josep Aragonès, managing director de Wolters Kluwer Tax & Accounting España.

L’elevada aposta en innovació de la companyia es deu a les exigències del sector per mantenir i desenvolupar productes i solucions en la gestió de despatxos del sector reglat i de pimes. “Els nostres productes requereixen una actualització permanent”, explica el directiu.

A més, el grup disposa d’una plantilla formada per personal qualificat, la majoria experts en gestió empresarial i administració, o bé personal tecnològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.