Eines

Impost sobre societats

És obligatori informar de les operacions fetes amb parts vinculades a l'Impost sobre Societats de l'exercici 2009?
Contesta Oriol López i VilLeNa
Assessoria Asfem

Envieu les vostres preguntes a l'adreça de correu:
redacció@leconomic.cat

Des del dia 19 de febrer de 2009 és obligatori informar a l'Impost sobre Societats de les operacions que l'entitat hagi fet amb parts vinculades durant l'exercici fiscal anterior. Les operacions vinculades són aquelles fetes entre l'entitat i els socis, administradors i personal d'alta direcció, així com amb les entitats de les quals siguin socis aquests o els seus familiars fins a tercer grau. Per altra banda, la informació a consignar va des de la identificació de la persona o entitat vinculada, fins al volum total d'operacions efectuades durant l'exercici anterior, així com el mètode de valoració aplicat.

Per a aquest exercici, però, hi ha hagut modificacions, ja que preveu una exoneració d'aquesta obligació per a, entre d'altres, empreses amb un import net de la xifra de negocis inferior a vuit milions d'euros, sempre que el total de les operacions vinculades realitzades no superi l'import conjunt de cent mil euros de valor de mercat i sense l'IVA inclòs, i sempre que no siguin operacions fetes amb entitats residents a paradisos fiscals.

Però haurem d'estar atents, ja que des del dia 2 de juny hi ha un projecte de llei en marxa que podria ampliar aquesta exoneració a totes les empreses (fins ara eren les pimes) i a un límit individual per operació de dos-cents cinquanta mil euros de valor de mercat (fins ara era pel conjunt de les operacions vinculades).

A més, cal tenir en compte que tota aquesta informació va lligada a la documentació obligatòria que cal tenir preparada on s'expliqui la naturalesa de les operacions i la seva valoració a preus de mercat amb un dels cinc mètodes permesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.