Economia

Naturgy entra als Estats Units amb la compra d’una companyia de renovables

L’empresa preveu invertir fins a 1.480 milions per disposar d’una potència d’1,8 GW en energia solar el 2025

Naturgy ha comprat el 100% dels interessos econòmics a Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament d’energia solar i emmagatzemant als Estats Units. Aquesta és la primera operació de la companyia en el mercat estatunidenc de renovables i posa de manifest el seu compromís amb el desenvolupament d’una cartera de renovables a escala internacional. Gràcies a la transacció, Naturgy preveu invertir fins a 1.800 milions de dòlars (1.480 milions d’euros) durant els pròxims cinc anys per disposar d’una potència operativa d’1,8 GW en energia solar. Al mateix temps, l’empresa manté la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes fins a un total de 8 GW d’energia fotovoltaica fins al 2030.

Com a part de l’operació, Naturgy ha signat un acord de desenvolupament de cinc anys amb Candela Renewables, centrada en el desenvolupament d’actius solars i d’emmagatzematge en el país i amb un equip de més de 20 anys d’experiència. L’acord possibilita el desenvolupament de projectes solars i d’emmagatzematge d’energia en exclusiva per Naturgy.

Hamel Renewables té una cartera de projectes solars de 8 GW, conjuntament amb 4,8 GW de projectes d’emmagatzematge d’energia ubicats en nou estats dels Estats Units. D’aquests, 25 projectes, per un total de 3,2 GW solar i 2 GW d’emmagatzematge, podrien estar operatius abans de 2026.

“Aquesta operació és un pas significatiu per avançar en els nostres objectius estratègics i es fa, a més, incorporant una cartera de bons projectes en diferents estats de maduresa, així com un equip de professionals de demostrada excel·lència en el camp del desenvolupament”, ha explicat el president de Naturgy, Francisco Reynés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.