Empreses

SolarMente vol instal·lar plaques solars a 50.000 llars

L’empresa barcelonina ofereix estalvis als consumidor d’entre 300 i 1.200 euros anuals

SolarMente, empresa que es dedica a materialitzar projectes d’autoconsum d’energia solar per a particulars, es proposa instal·lar plaques a 50.000 llars de tot l’estat, i desenvolupar una xarxa d’autogestió del consum basada en blockchain.

Des del seu inici, la xarxa de clients de SolarMente creix un 30% al mes i, en els pròxims cinc anys, l’startup, amb la previsió de realitzar aquestes 50.000 instal·lacions, espera generar 421 GWh d’energia verda l’any. A més a més, SolarMente vol oferir carregadors i bateries perquè tots els propietaris tinguin capacitat de consumir energia 100% verda.

La nova empresa, ubicada a Barcelona, desenvolupa un model de negoci centrat en el client, en què es poden assolir estalvis que van des dels 300 als 1.200 euros anuals. Com diu Wouter Draijer, cofundador de SolarMente amb Victor Gardrinier, “el nostre enfocament, centrat en el client, ajuda els propietaris d’habitatges a fer la transició a l’energia neta de manera còmoda i senzilla, al mateix temps que estalvien diners.”

Draijer i Gardrinier parteixen del fet que l’experiència solar a l’Estat espanyol és molt lenta i massa complexa per als usuaris, amb una mitjana de 4 a 6 mesos de tràmits, unes 30 interaccions (correus electrònics, trucades, missatges) entre els futurs usuaris i les empreses que ofereixen el servei. Aquest procés farragós genera desconfiança i molt sovint els usuaris, després de perdre molt de temps, descarten instal·lar plaques solars a casa. SolarMente es proposa restablir la confiança, donat que ofereix una experiència completa que inclou enginyeria, instal·lació, assistència al client, finançament, tràmits i seguiment. “Volem un món amb energia neta i estem convençuts que cada persona és fonamental en la transició energètica i per això el nostre treball consisteix a simplificar i rendibilitzar l’energia solar per dur-la a més gent.” Un dels objectius de la companyia és millorar la tecnologia d’avantguarda per tal d’optimitzar l’estalvi i retornar de l’energia al propietari. Per assolir aquesta meta hi ha l’opció del blockchain. Com diu Victor Gardrinier, “si aconseguim això, l’usuari serà cada vegada més independent i capaç de controlar la seva producció al marge de les grans empreses.”

A tot l’Estat, l’any 2020 la producció d’energia solar a l’Estat pràcticament es va doblar respecte de l’any anterior, tot passant del 3,5% al 6,1%. Tot i això, el potencial solar, Espanya és l’estat europeu amb més hores de sol anuals, no s’aprofita prou i a hores d’ara l’Estat espanyol es troba a la cua d’Europa pel que fa a instal·lacions solars a les llars, amb una taxa del 0,1 %, segons les darreres dades publicades el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.