Empreses

TERSA renova la pionera instal·lació fotovoltaica de la Pèrgola de Vallbona

Aquesta renovació integral suposa passar de 57,6 Kw a potència a 86,4 Kw, i assolir la capacitat de generar 135.000 Kwh, un 246% més

L’empresa pública TERSA ha renovat les plaques fotovoltaiques de la instal·lació d’energia solar fotovoltaica (IESFV) de la Pèrgola del barri de Vallbona, a Barcelona, la primera que es va instal·lar a la ciutat, i que va servir de model perquè es repliqués a gran escala al Fòrum de les Cultures.

A causa de la degradació dels panells fotovoltaics després de 20 anys de funcionament i davant de les innovacions en el camp de l’energia fotovoltaica, TERSA ha apostat per una renovació dels panells fotovoltaics de la pèrgola, la qual suposa una millora tecnològica amb què es pretén aconseguir augmentar la potència dels 48 kWn (57,6 kWp) fins als 78 kWn (86,4 kWp) aprofitant la mateixa superfície original. Gràcies a aquesta intervenció, la instal·lació pot arribar a generar 135.000 kWh d’energia renovable, el que significa un increment energètic del 246%. Aquesta actuació, a més d’adequar l’estructura de la pèrgola de Vallbona per modernitzar-la amb les solucions tècniques actuals i incrementar la seva eficiència, es converteix en una referència a l’hora d’implementar aquests canvis en el camp fotovoltaic en altres instal·lacions que gestiona la companyia, com és el cas de la instal·lació solar de la pèrgola del Fòrum, que actualment genera 560.000 kWh. Actualment, la companyia gestiona un total de 95 instal·lacions fotovoltaiques, les quals l’any 2019 van generar 1.944.622 kWh d’energia elèctrica. Entre les IESFV connectades a la xarxa destaquen les pèrgoles del Bon Pastor i de Vallbona, la Casa Consistorial i l’Escola Tàber.

Amb aquesta modernització de la superfície s’estima que s’evitarà l’emissió de 32,5 tones de CO2. D’aquesta manera, l’actuació és un exemple de l’aposta contínua i l’adopció de noves tecnologies que permetin millorar l’eficiència i reduir l’impacte ambiental de les instal·lacions del Grup TERSA.

TERSA és una empresa pública que opera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la missió de la qual és gestionar serveis mediambientals relacionats amb l’economia circular, la valorització de residus municipals, la generació i la comercialització d’energies renovables i la promoció del compromís de la ciutadania per la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.