Societat

ALEX RACO

ESPECIALISTA EN HIPNOSI REGRESSIVA I AUTOR DEL LLIBRE ¿ERA JESÚS?

“No és Jesús reencarnat, però sí que va connectar-hi”

A través de la hipnosi s’endinsa en la vida i l’obra del Messies

La història real d’un testimoni enllaça i reflexiona amb temes actuals

La seva experiència amb més de 1.500 regressions el va sorprendre en trobar-se el personatge que podria ser Jesucrist, i és el testimoni que recull en un llibre.

Què és la hipnosi regressiva?
És un estat de meditació profunda que et porta a un estat de consciència en què el cervell s’activa i et fa accedir a informació que ens envolta i que també hi pot haver en les memòries d’altres vides.
I tots tenim i podem accedir a vides passades?
Sí, només s’ha de voler, perquè la meditació és un estat natural. Amb patologies psiquiàtriques com l’esquizofrènia no és recomanable, perquè mostren problemes per arrelar-se a la realitat. La hipnosi no té contraindicacions, però si hi ha problemes psicològics s’ha d’anar a un professional mèdic.
Hi ha crítiques i desconfiança en aquest camp...
Amb l’experiència que tinc, encara que no et creguis la informació sempre hi ha un resultat. Fins i tot els més escèptics com jo, que era un executiu i no creia en res, vaig fer una regressió a la vida d’una dona al 1830 a Londres, com explico en el meu primer llibre. Et penses que t’ho estàs inventant tot, però pots mirar de buscar proves.
En les sessions, tot el que es verbalitza queda enregistrat?
Sí, el cos s’adorm perquè es relaxa, però el cervell està conscient, i es convida la persona a parlar i moure els llavis. El que és un mite és que amb la hipnosi podem canviar la voluntat i la consciència. És impossible.
En el seu últim llibre explica una regressió amb Jesucrist. Es devia sorprendre?
A tots els llibres hi explico històries reals, i la d’aquest home el primer cop que em va dir que es veia penjat a la creu em va semblar ridícul. La meva sorpresa, però, és que tota la informació que anava sortint tenia a veure amb la vida i l’obra de Jesús. Va sortir una història entretinguda però que fa reflexionar perquè toca aspectes actuals com la sexualitat, el capitalisme o el medi ambient. No crec que sigui la reencarnació de Jesús, però sí que es va connectar a aquesta vida.
Però es tracta d’un Jesús més modern. Com s’explica?
És com si veiessis les coses des de dalt i poguessis interpretar. Ell es veu penjat a la creu, però Josep no és el nom del seu pare i tampoc acaba morint a la creu.
Es poden ofendre els catòlics?
Gens, perquè parla d’amor. És un Jesucrist fidel i un revolucionari per l’època. Interessa compartir el missatge perquè és un personatge humà i molt humil, i en això coincideixen.
I pot ser que no es recordi res?
Pot passar, tot depèn de la confiança. Tothom té dret, després, a considerar si és invenció, imaginació o informació real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.