Empreses

Toni Pons obrirà dos establiments nous: a Colòmbia i a l’Aràbia Saudita

Toni Pons, fundada a Osor el 1946 per Antoni Pons Parramon celebra enguany 75 anys

El 1946, en un petit poble de Girona anomenat Osor, Antoni Pons Parramon va fundar un petit taller on produïa espardenyes de forma artesanal. Ara, l’empresa catalana Toni Pons, especialitzada en el disseny, la fabricació i la comercialització d’espardenyes, obrirà després de l’estiu dues botigues més, una a Colòmbia i l’altra a l’Aràbia Saudita, i arribarà així als 27 establiments entre propis i franquiciats. L’empresa, amb seu a Girona, té presència a l’Estat espanyol, Mèxic, Colòmbia, l’Aràbia Saudita i Malàisia. “Seguir amb la internacionalització i tornar a recuperar les vendes del 2019, que van ser de 17 milions d’euros, són l’objectiu enguany”, explica Jordi Pons, tercera generació familiar de la firma, que aquest any celebra el 75è aniversari.

La covid ha suposat fer caure la facturació un 20% el darrer exercici, però tot i així “el canal en línia i el multimarca han funcionat prou bé”, diu Jordi Pons, que afirma que les darreres setmanes ja han notat que el mercat estatal “funciona millor”.

Les espardenyes Toni Pons es troben en més de 4.000 punts de venda de tot el món. La marca té 25 botigues, entre pròpies i franquiciades, repartides entre l’Estat espanyol (Girona, Barcelona, Tarragona, Madrid, Màlaga, Sevilla, Granada, Nerja i Sant Sebastià), Mèxic (Cancún, Playa del Carmen, Monterrey i Ciutat de Mèxic), Colòmbia (Barranquilla), l’Aràbia Saudita (Riad i Dammam) i Malàisia (Pahang).

El 2018, la firma va presentar un nou web corporatiu i una botiga en línia, que posava en relleu l’entrada de la marca a aquest canal, a través del qual oferia als clients la possibilitat d’adquirir els productes de Toni Pons arreu del món.

Per tal de donar resposta a aquest creixement i seguir oferint el millor servei a tots els nivells, Toni Pons va inaugurar, el mateix any, una nova nau logística de més de 2.000 m² al costat de les oficines centrals, a Girona, que va suposar una inversió de gairebé mig milió d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.