Empreses

BitBase s’obre a franquiciar les botigues de criptomonedes

L’Hospitalet de Llobregat acull la primera filial del nou model de negoci

Juan Alberto Duaso calcula que com a màxim en un any i mig recuperarà els aproximadament 50.000 euros d’inversió que ha dut a terme per ser el primer franquiciat de la firma BitBase (https://bitbase.es/), la start-up catalana que disposa de botigues físiques i de caixers de bitcoins en diferents punts de l’Estat espanyol.

El nou establiment està situat al cèntric carrer de Santa Eulàlia, a l’Hospitalet de Llobregat, uns baixos de 80 m², on hi ha el caixer de bitcoins i es poden trobar objectes relacionats amb les criptomonedes. Duaso, que prové del món del dret i de la interpretació, tot i ser coneixedor d’aquest món, va haver de fer una formació intensa abans d’obrir l’establiment. “Hi ha persones que ja saben a què venen, però d’altres necessiten assessorament, i el fet de trobar un lloc físic on dirigir-se i una persona al capdavant que coneix aquest món, els aporta confiança”, explica Duaso, que va obrir l’establiment fa un mes.

El perfil del client que es dirigeix a BitBase és una persona jove, d’entre 23 i 40 anys, que coneix el món de les inversions i l’alternativa que aporten les criptomonedes. “Com a inversió, no deixa de tenir risc, per tant, t’has de sentir còmode i pensar a llarg termini”, diu Duaso. A BitBase s’hi poden comprar o vendre bitcoins, però també altres criptomonedes, com ethereum, cardano o ripple, i fins a més de les 2.000 que existeixen en el món. Aquest és un mercat en expansió, que ja acumula més de 2 bilions de dòlars en inversions, en què el bitcoin continua sent l’estrella. “A qui vol invertir, li aconsellem diversificar.”

Únics a Europa.

Àlex Fernández és l’artífex de BitBase, cofundador i CEO de l’única firma a Europa de canvi de criptomonedes que disposa també de botigues físiques. “Quan el 2017 vaig voler adquirir bitcoins, vaig tenir una experiència no gaire bona. Em va costar molt el procés de compra i vaig comprovar que no era l’únic que havia patit per fer-ho. Va ser quan em vaig plantejar, juntament amb Adrià Llorens, el meu soci, obrir locals on qualsevol pogués comprar o vendre criptomonedes de manera senzilla i pogués trobar ajuda per fer-ho”, explica Fernández.

BitBase té disset botigues pròpies a l’Estat, on s’han dut a terme gairebé 40.000 transaccions. Ara ha iniciat el camí de les franquícies amb Duaso. La firma, que té una plantilla de trenta-cinc treballadors, va facturar 15 milions d’euros el 2020, dels quals 400.000 van ser beneficis nets. La previsió per a enguany és augmentar aquesta xifra fins a 1 milió d’euros. “A hores d’ara tenim mig centenar de sol·licituds d’interessats a ser franquiciats nostres, així és que al maig n’obrirem més”, afirma Fernández, que també anuncia que estan desenvolupant una aplicació mòbil perquè les botigues acceptin pagaments amb criptomonedes. “Enguany la tindrem acabada”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.