Empreses

Arquia Banca va augmentar el volum de negoci l’any 2020

L’entitat catalana es va situar en els 3.296 milions d’euros gestionats, un 9,1% més que l’any anterior

Arquia Banca, entitat especialitzada en serveis financers per a perfils professionals, va tancar el 2020 amb un benefici net consolidat de 8,6 milions d’euros, en un exercici en que va augmentar el volum de negoci gestionat, fins a situar-se en 3.296 milions d’euros, un 9,1% més que l’any anterior.

L’entitat catalana va obtenir una rendibilitat financera (ROE) del 7%, que si no s’haguessin fet dotacions extraordinàries haurien estat de l’11%. L’entitat va incrementar les provisions d’insolvències de crèdits en 3 milions d’euros, amb criteris de màxima prudència, per anticipar possibles deterioraments provocats per la pandèmia.

La ràtio de solvència d’Arquia Banca es va mantenir a 31 de desembre del 2020 en el 16,1%, un percentatge que s’eleva molt per damunt del 8% que exigeix el marc legal, mentre que la liquiditat estructural es va situar en el 248,9%.

Durant el 2020 es va produir un increment del 16% en la concessió de nous crèdits, com a conseqüència principalment de suport a professionals i pimes. A través de les línies ICO, Arquia Banca va fer un total de 2.000 operacions. Com explica el director general del banc, Xavier Ventura, “hem volgut estar al costat dels professionals, donar suport al teixit empresarial, ja que ells tenen un paper clau en la recuperació econòmica.” Com afegeix, “aquest any, en línia amb els objectius fixats en el nostre Pla Estratègic 2020-2022 seguirem innovant, optimitzant processos, estudiant sinergies, promocionant el talent intern i, sobretot, millorant l’experiència de client.”

Per la seva banda, el president del banc català, Javier Navarro, opina que “gràcies a l’aposta per la innovació vam fer en el marc del nostre anterior Pla Estratègic, el 2020 estàvem preparats per oferir als nostres clients una completa i àgil operativa online. El compromís del nostre equip ha estat màxim, i per això crec que sortim reforçats d’aquesta crisi.”

Arquia Banca comptava, a finals del 2020, amb més de 156.000 clients amb perfils professionals, entre els quals destaquen els col·lectius lligats al món de l’arquitectura i de l’advocacia. Compta amb 37 oficines i 15 agències financeres repartides per tot l’Estat espanyol, amb un equip humà de 240 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.