Política

La fiscalia arxiva la investigació contra Colau per subvencions atorgades a entitats socials

El ministeri públic no hi veu indicis de delicte

La fiscalia ha arxivat la investigació contra Ada Colau per subvencions atorgades a entitats socials, segons han confirmat a l’ACN fonts del ministeri públic.

L’associació Abogados Catalanes por la Constitución va denunciar que diverses subvencions a l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres eren irregulars. L’associació incloïa en la seva denúncia acusacions de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d’influències i malversació i atribuïa el fet que fossin subvencions directes a l’objectiu d’esquivar una licitació oberta o un concurs.

Al març, la mateixa Colau ja es va mostrar convençuda que no hi havia causa i que tot s’havia fet des de la legalitat. A més, l’alcaldessa ja va remarcar en el moment d’assabentar-se de la denúncia que el conveni de col·laboració amb aquestes entitats socials ve del mandat de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona, descartant així cap influència del seu govern.

A banda de Colau, l’associació també havia denunciat la quarta tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Laura Pérez, les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz, i la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela. Colau havia treballat al DESC abans de ser alcaldessa.

Abogados Catalanes por la Constitución es defineix com una entitat en defensa dels “drets i llibertats” a Catalunya i ha treballat en diverses ocasions amb Societat Civil Catalana. L’associació també va presentar la demanda que va desembocar en la prohibició judicial de penjar el símbol de solidaritat amb els presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Barcelona.

També és Abogados Catalanes por la Constitución l’associació que va denunciar el consistori per aturar les consultes ciutadanes sobre diferents temàtiques.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha lamentat que en els darrers mesos l’executiu municipal ha rebut “una desena de denúncies com aquesta, totes de multinacionals o lobbys d’ultradreta amb greus acusacions, que totes han estat arxivades”.

“Estan més pensades per filtrar als mitjans de comunicació i atacar el prestigi del govern municipal i els seus membres que no per aconseguir un resultat en seu judicial”, ha lamentat el regidor.

Ha criticat que les denúncies també són “atacs al bon nom d’entitats socials que fa molts anys que treballen amb l’ajuntament” i ha afegit que ja hi col·laboraven amb governs municipals anteriors.

“La millor resposta és seguir reforçant la col·laboració amb aquestes entitats socials”, ha afegit Serra, que s’ha referit explícitament a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o l’Aliança Contra la Pobresa Energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.