Política

Díaz diu que la decisió sobre l’augment de l’SMI “està ara mateix en la part majoritària del govern” espanyol

La vicepresidenta i ministra de Treball defensa la pujada i critica que la patronal demani la congelació aquest any

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que la decisió sobre augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) aquest any “està ara mateix en la part majoritària del govern” espanyol. En roda de premsa aquest dilluns, Díaz ha passat la pilota al PSOE i ha insistit que la posició del Ministeri de Treball és “clara”. “Cal augmentar l’SMI”, ha remarcat la vicepresidenta, que ha afirmat que la seva prioritat són “les persones més vulnerables” en referència a “els treballadors que estan fora de conveni, que ho estan passant molt malament”. Díaz ha criticat que la patronal rebutgi qualsevol augment i demanin la congelació de l’SMI aquest any.

La vicepresidenta ha reiterat que voldria “obtenir un acord amb el nombre més gran d’interlocutors socials”, però que el posicionament de la CEOE “no és negociar, és una altra cosa”. Díaz ha explicat que ha treballat “informalment” amb els sindicats aquest cap de setmana i “sap bé on pot estar l’acord” i ha dit que el debat ara mateix està “en el si del govern”.

Taula de diàleg

Díaz també ha defensat que a la taula de diàleg les parts “han de poder parlar i suscitar tots aquells temes que estimin convenients amb absoluta llibertat”. Díaz ha respost així a les declaracions del ministre de Cultura, Miquel Iceta, que ha afirmat que si la taula de diàleg va d’autodeterminació i amnistia “serà breu i no portarà enlloc”. En roda de premsa aquest dilluns, la vicepresidenta ha remarcat que per poder “arribar a punts de trobada” cal “poder parlar en llibertat” i aquest és un dels “objectius” de la taula de diàleg, ha dit. La vicepresidenta ha demanat “cuidar-la” i “no posar-la en qüestió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.