Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La Unió Europea proposa sancionar les filles de Putin

Amb aquestes mesures s’intenta atacar el cercle més proper del president rus

S’inclouen en un nou paquet i suposen des de prohibicions per viatjar fins a la congelació d’actius

La Unió Europea (UE) ha proposat sancionar dues filles del president de Rússia, Vladímir Putin, en una mesura que afegiria pressió sobre els familiars més propers del líder rus en resposta a la invasió d’Ucraïna, segons informa avui el diari The Wall Street Journal. També s’espera que l’administració del president nord-americà, Joe Biden, anunciï igualment sancions aquesta setmana contra les dues filles de Putin, afegeix el diari, que cita fonts diplomàtiques coneixedores d’aquest procediment. Segons el rotatiu, aquestes mesures s’inclouen al nou paquet de sancions que els estats membres de la UE encara han d’aprovar i que inclouen des de prohibicions de viatge a congelacions d’actius d’empresaris, polítics, funcionaris i les seves famílies russes.

Per la seva banda, els Estats Units podria anunciar avui mateix aquestes mesures, que inclouen dos dels bancs russos més grans així com a Maria Putina i Katerina Tikhonova, les dues filles del líder fruit del seu primer matrimoni amb Lyudmila Shkrebneva. El diari indica que Washington tracta amb aquestes sancions de seguir atacant els membres del cercle íntim del líder rus.

Putin no parla públicament sobre la seva família, però, segons el Kremlin, té dues filles amb la seva primera dona, Liudmila Shkrebneva, que s’han mantingut en gran mesura fora de la vida pública, fins al punt que molts russos no saben com són.

Segons la revista Forbes, Maria Putina és copropietària de Nomeko, una empresa que participa en la construcció d’un centre oncològic als afores de Sant Petersburg, i Katerina Tikhonova dirigeix un institut d’intel·ligència artificial a la Universitat estatal de Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.