Política

Mor el líder ultranacionalista rus Vladímir Zhirinovski

El veterà polític va ser hospitalitzat a principis de febrer amb la Covid-19, contra la qual es va vacunar vuit vegades

El president Vladímir Putin el defineix com un “orador brillant i polemista”

Vladímir Zhirinovski, el líder històric de l’ultranacionalista Partit Liberal Democràtic de Rússia (LDPR), ha mort aquest dimecres al 75 anys després d’una “llarga i penosa malaltia”, segons ha informat el president de la Duma (la cambra baixa del Parlament rus), Viatxeslav Volodin.

Zhirinovski va ser hospitalitzat a principis de febrer passat amb coronavirus i el seu estat va ser qualificat de greu, amb una pneumònia bilateral que li va afectar entre el 50% i el 75% dels pulmons. El controvertit polític rus s’havia vacunat vuit vegades contra la Covid-19.

Durant la seva convalescència, els mitjans van anunciar dues vegades la seva presumpta mort, que va ser desmentida per les autoritats russes, incloent Volodin. Aquesta vegada, però, el mateix president de la Duma ha confirmat la notícia.

“Per a tots nosaltres és una pèrdua irreparable. Que el seu record lluminós quedi sempre als nostres cors”, ha afirmat el cap de l’òrgan legislatiu rus. Volodin ha qualificat Zhirinovski de “brillant i talentós polític”. “Era un home que entenia profundament com funciona el món i va predir moltes coses. Va ser el líder de la fracció de l’LPDR a la Duma Russa. Sempre era al centre dels esdeveniments”, ha recordat.

Fundador i líder permanent d’un dels partits polítics més antics del país, Zhirinovski va protagonitzar nombrosos escàndols al llarg de la seva trajectòria, com quan va colpejar a una dona i un pope al Parlament.


“Orador brillant i polemista”
El president de la Federació Russa, Vladímir Putin, ha expressat el seu profund condol per la mort de Zhirinovski, al qual ha definit com un “orador brillant i polemista”. El president rus ha destacat que “va fer molt per la formació i el desenvolupament del parlamentarisme rus i la legislació nacional”. També ha valorat que “es va esforçar sincerament per contribuir a resoldre els problemes més importants” del país. “I sempre, davant qualsevol auditori i en les discussions més enceses, va defensar la posició patriòtica, els interessos de Rússia”, ha afegit.

“Era un polític experimentat, una persona enèrgica, oberta a la comunicació, un orador brillant i polemista”, ha resumit Putin.








Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.