Societat

BARTOMEU AGUSTÍ i FERRER

Propietari de l'hotel Ultonia de Girona

“A l’estiu la Costa Brava vessa, i ens arriba gent d’allà”

Què ofereixen els hotels Ultònia?
Ofereixen allotjament al centre de Girona amb una gran proximitat al nucli antic de la ciutat i una oferta d’oci a la terrassa de l’hotel i espais per a congressos i esdeveniments.
Com ha anat l’estiu [l’entrevista es va fer el dia 30 d’agost]?
Tenint en compte d’on veníem, estem molt contents. Hem assolit pràcticament les mateixes cotes, i en segons quines setmanes hem superat escenaris passats.
Els ha anat molt bé, però saben el percentatge d’ocupació?
Les xifres anuals, com a hotel, acostumen a ser bones.
Quins són els millors mesos?
Les destinacions urbanes treballen molt bé a la tardor i a la primavera. A l’hivern, la gent se’n va a esquiar, al Pirineu. I a l’estiu, la gent se’n va a la platja. On tenim el client nostre és en aquests mesos de setembre, octubre i novembre o els mesos d’abril, maig i juny. Què passa? A la Costa Brava la temporada d’estiu és tan important... que la mateixa Costa Brava vessa, i sí que ens arriba gent d’allà. Un hotel de costa ha de treballar molt car aquests mesos, i això ens arrossega a la destinació de Girona. A l’agost hem rondat el 90% d’ocupació, en línia amb la resta d’hotels de Girona.
Com valora l’oferta hotelera de Girona existent?
Depèn del posicionament que vulgui tenir la destinació. Girona és petita i hauria de ser una ciutat boutique, amb menys quantitat i més qualitat. Hi ha clientela del segment de turisme i congressos i negocis, de nivell adquisitiu molt alt. I ara mateix no tenim prou planta hotelera per allotjar aquests esdeveniments a la ciutat. Falten hotels i, en canvi, els apartaments turístics representen el 30% dels llits de la destinació, si no vaig errat. Això és un percentatge molt rellevant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.