Administracions

JORDI FUNELLET

CONTROLER D’ANGEL MIR - PORTES BISBAL

“Ara la pluja és pitjor que la pedra”

“El que fa més por de tot és que comencin les pluges. Una pluja molt i molt forta ens pot fer malbé maquinària”

“Ens cal celeritat en l’obtenció dels permisos per poder retirar ràpidament la uralita”

Cinquanta anys d’història
Àngel Mir - Portes Bisbal és la major empresa espanyola de fabricació i muntatge de portes industrials, portes residencials i equipament logístic, orientada cap a la qualitat, el servei postvenda, i a mantenir el reconeixement com a empresa de fabricació de portes. L’empresa té més de cinquanta anys.

La destrucció per la inesperada, insòlita i històrica pedregada de la Bisbal deixa un rastre col·lectiu de destrucció i devastació material i humana. Amb tot, i a falta encara de dades, una empresa com Àngel Mir ens pot donar una idea de la magnitud del treball. Jordi Funallet fa una primera aproximació al treball pendent.

Quin és l’abast dels danys que ha patit la seva empresa arran de la pedregada?
A la Bisbal, Àngel Mir té uns 24.000 m² de sostre. D’aquests, han estat afectats, pel que fa a la uralita, uns 10.000; tot això sense comptar els danys que han rebut les claraboies. Els desperfectes els tenim molt repartits entre els centres de la Bisbal i Corçà.
Ara mateix, quina és la seva màxima preocupació?
El que fa més por de tot és que comencin les pluges. Una pluja molt i molt forta pot entrar pels forats de la uralita i ens pot fer malbé maquinària i, per descomptat, les mercaderies.
Han treballat per protegir els teulats?
És veritat que s’han protegit els teulats, però no pensem que tot el que s’ha fet sigui suficient si plou amb intensitat i abundantment. Com dic, s’han protegit amb plàstic, però, ara mateix, no sabem com reaccionarien davant una pluja forta i intensa.
El president Aragonès ha anunciat aportacions del cent per cent per retirar la uralita. Com ho valora?
Les aportacions de la Generalitat, pel que fa als ajuts, són molt i molt necessàries. Estem parlant d’unes obres que seran molt costoses. Això la Generalitat ja ho té molt al cap. Però també pensem que és important que tingui clar que ens cal celeritat en l’obtenció dels permisos per poder retirar la uralita. El que cal tenir clar és que no podem estar setmanes esperant. Ens cal poder començar a treballar com més ràpidament millor. Segons sabem, el Departament de Treball triga uns quaranta dies per autoritzar-ho; a tot això, cal afegir-hi el treball de l’empresa per retirar tot el material.
Quant es pot arribar a retirar diàriament?
Es calcula que es poden retirar uns 300 m² diaris, evidentment en funció de l’empresa i els recursos que tingui. En tot cas, estem parlant d’un treball conjunt; és a dir, la mateixa empresa retira la uralita i posa el nou teulat.
Saben el cost de la reparació?
No, perquè estem en la fase de demanar pressupostos, però podria voltar el milió d’euros. Parlem de 85 euros el metre quadrat, entre retirar uralita i posar el nou. No estem parlant de 300 m² diaris, que es pot fer ràpidament, sinó de 10.000 m². Quan s’han de fer tants metres quadrats cal buscar diverses opcions i, evidentment, que l’empresa sigui solvent per fer-ho. A més, també hem de tenir presents les claraboies i les plaques solars, que en funció de l’asseguradora poden entrar o no en la cobertura.
Mantenen l’activitat?
Sí, de moment seguim treballant perquè, evidentment, tenim sort i no ens ha plogut. El problema, com li deia, és precisament si ens venen pluges fortes i encara no tenim els teulats reparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.